Atvira diskusija apie miškininkavimo pokyčius ir šalies miškų ateitį

Visi, kuriems rūpi šalies miškų ateitis, kviečiami poryt, vasario 21 d., į miškų politikai skirtą diskusiją-konferenciją „Miškininkavimo pokyčiai europinių įsipareigojimų ir visuomenės lūkesčių kontekste“. Ji vyks Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje Kauno rajone.

„Bendra atvira diskusija su miškų politikos sprendimų priėmėjais, miškininkystės mokslo atstovais, miškų sektoriaus socialiniais partneriais ir visuomene yra labai svarbi ir reikalinga. Tokios diskusijos padeda rasti ilgalaikius ir tvarius sprendimus siekiant susitarti dėl vieno didžiausių šalies turtų – miškų – ateities“, – sako aplinkos viceministras Martynas Norbutas.

Renginio metu bus išsamiai pristatyta europinės svarbos natūralių miško buveinių apsaugos padėtis šalyje ir jai pagerinti skirtos siūlomos Miškų įstatymo pataisos, kurias parengė Aplinkos ministerija.

Šios pataisos naujai reglamentuoja ūkinę veiklą miškuose, derinant gamtosauginius apribojimus ir racionalų miško išteklių naudojimą. Jomis siekiama mažinti plynųjų miško kirtimų kiekį, optimaliau panaudoti sukauptą medieną ir jos prieaugį, o europinės svarbos miško buveinėse leisti tik joms išsaugoti būtinus miško kirtimus.

Programa prisegta prie šio pranešimo. 

Kadangi vietų skaičius ribotas, kviečiame registruotis į konferenciją el. paštu svetlana.repsiene@am.lt arba telefonu 8 5 272 2635. At

Parašykite komentarą