Seimo narė A. Armonaitė kviečia priimti moksleivių iššūkį ir išmokti programuoti Seime

2019 m. vasario 25 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Rytoj, antradienį, vasario 26 d., 10 val., Seimo narė Aušrinė Armonaitė ir iniciatyvos „Kompiuteriukai vaikams“ komanda organizuoja išskirtinę spaudos konferenciją, kurios metu kviečia priimti moksleivių iššūkį ir išmokti programuoti Seime.

„Šia akcija mes raginame švietimo ir mokslo ministrą ir jo komandą skirti tinkamą dėmesį programavimo mokymui ir informacinių technologijų integravimui bendrajame lavinime. Šiuo metu vyksta bendrųjų ugdymo programų atnaujinimas, ir mes manome, kad Lietuva gali tapti viena pirmųjų valstybių pasaulyje, kuri programavimo mokytų pasitelkiant išmanius, bet labai paprastus ir nebrangius įrankius“, – teigia A. Armonaitė.

Spaudos konferencijos metu 3–8 klasių moksleiviai demonstruos savo gebėjimą programuoti su nedidelio microbit kompiuteriuko pagalba ir kvies visus norinčius išbandyti šį įrankį patiems. Vaikai mokys, kaip susiprogramuoti savo vardą, kurs skaičiuotuvus, pademonstruos, kaip programuojama muzika, žingsniamačiai, matavimo prietaisai, išmaniosios apyrankės.

A. Armonaitė siūlo naujose bendrųjų gebėjimų ugdymo programose įtvirtinti tarpdisciplininį mokymą ir pasitelkus šį unikalų įrankį pritaikyti jį ne tik informacinių technologijų pamokose, bet ir biologijoje, muzikoje, kitur.

Lietuvių programavimo entuziastų iniciatyva „Kompiuteriukai vaikams“ 2018-aisiais buvo įvertinta Jungtinių Tautų globojamuose Pasaulio viršūnių apdovanojimuose (angl. World Summit Awards, WSA), kur pateko į geriausių pasaulyje skaitmeninių sprendimų keturiasdešimtuką.

Jeigu Švietimo ir mokslo ministerija pasiryžtų pritaikyti mokymą mikrokompiuteriukais penktų klasių moksleiviams, tokia iniciatyva valstybei kainuotų viso labo 540 tūkst. eurų

Kontaktinis asmuo:

Aušrinė Armonaitė

Lietuvos Respublikos Seimo narė

Mob. 8 621 12 548

El. p. ausrine.armonaite@lrs.lt              

Parašykite komentarą