„Judėk, Vilniau“ sparčiai braunasi į lyderių gretas

Rinkimų į Vilniaus savivaldybės tarybas maratonas artėja prie finišo. Konkurencija šįkart kaip niekada didelė: dėl 51 mandato varžosi 10 partijų ir 8 visuomeniniai rinkimų komitetai.

Sociologai ir specialistai prognozuoja, kad šiuose rinkimuose už komitetus balsuos 20-25 proc. vilniečių. Kalbant paprasčiau – tai komitetų nariams garantuotų 11-12 vietų Vilniaus taryboje, o kalbant dar paprasčiau – jų balsas taptų svaresnis ir geriau girdimas. 

Tarp visuomeninių rinkimų komitetų pastaruoju metu vis ryškiau pastebimas „Judėk, Vilniau“. Pasak politologų ir viešųjų ryšių specialistų, šis judėjimas patraukia aiškia, labai ambicinga, tačiau gerai pamatuota programa, entuziazmu ir nesumeluotu tikėjimu tuo, ką darai.

Programoje, pavadintoje „Tvari sostinė“ – aiški perspektyva, kaip Vilniuje sukurti funkcionalią ir visiems prieinamą sporto infrastruktūrą, būdai ir priemonės skatinti vilniečių kūrybiškumą ir lyderystę, įsisąmonintos socialinė atsakomybės pojūtis ir noras sukurti veiksmingą neformalaus vaikų ugdymo struktūrą. Ir jokių nerealių ar tiesiog neįgyvendinamų pažadų.

Pasak VU TSPMI profesoriaus, politologo Raimundo Lopatos, „Judėk, Vilniau“ savo pavadinimu nors ir primena garsiąją žymaus politiko frazę, esą judėjimas yra viskas, o galutinis tikslas – niekis, iš tikrųjų tai – kiek „specializuotas“, bet išmanantis savo sritį, daugiau į sportą, sporto infrastruktūros sostinėje kūrimą ir tobulinimą telkiantis bendruomeninis  judėjimas. „Tačiau tai, kas teoriškai  tarsi būtų trūkumas, gyvenime – ryškus  privalumas. Žinant, kad didžioji vilniečių dalis vis dažniau renkasi aktyvų laisvalaikį, rūpinasi savo vaikų visapusišku ugdymu, mėgsta sportuoti, supranti, kad „Judėk, Vilniau“ programos tikslai  ir konkretūs pasiūlymai atspindi  sostinės gyventojų lūkesčius, yra priimtini ir suprantami“, – sakė profesorius.

Drauge su rinkimais į savivaldybių tarybas jau antrą kartą Lietuvoje vyks tiesioginiai merų rinkimai. „Judėk, Vilniau“ kandidatė į sostinės merus – dr. Inga Laurušonė.

Sąrašo „Judėk, Vilniau“ Nr. 19 lyderis – VDU profesorius Rūtenis Paulauskas.

Rinkiminė reklama, apmokėta iš „Judėk, Vilniau“ rinkiminės sąskaitos.

Parašykite komentarą