Dar veiksmingesni įrankiai – kovai su patyčiomis    

Renginio tipas: Spaudos konferencija
Renginio data: Antradienis, 2019 m. kovo 5 d.
Renginio pradžia: 15:00
Renginio pabaiga: Antradienis, 2019 m. kovo 5 d.
Renginio vieta: Prezidentūra, S. Daukanto a. 3

Antradienis, kovo 5 d. (Vilnius). Šiandien, 15 val., Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota kampanija „Už saugią Lietuvą“ kartu su emocinės paramos tarnyba „Vaikų linija“ ir partneriais pristatys Sąmoningumo didinimo mėnesio BE PATYČIŲ iniciatyvą ir naują socialinę kampaniją „Vaistai nuo patyčių“.

Statistika rodo, kad nuo patyčių kenčia kas trečias vaikas. Vien praėjusiais metais „Vaikų linija“ sulaukė 3291 skambučio, 148 pokalbių internetu ir 83 laiškų, kuriais vaikai ar paaugliai dalijosi skaudžiais patyčių išgyvenimais. Patyčios išlieka vienu dažniausiai vaikų minimų sunkumų, dėl kurio jie ieško pagalbos ir palaikymo „Vaikų linijoje“.

Specialistai sutaria, kad patyčios yra rimta visuomenės liga. Būdus, kaip veiksmingai kovoti ir kokių priemonių imtis, kad patyčių imtų mažėti, pristatys susitikimo dalyviai: Prezidentės patarėja, kampanijos „Už saugią Lietuvą“ koordinatorė Marija Dautartaitė, „Vaikų linijos“ vadovas dr. Robertas Povilaitis, Švedijos ambasadorė Maria Christina Lundqvist, Norvegijos ambasadorius Karsten Klepsvik, grupės „Biplan“ nariai Maksim Melman ir Olegas Aleksejevas, TV laidų vedėja, žurnalistė Renata Šakalytė-Jakovleva, iniciatyvos „Dydis nesvarbu“ įkūrėja Giedrė Valavičiūtė, įmonės „Jcdecaux Lietuva“ atstovas.

Žiniasklaidos dėmesiui: Pristatymas vyks Prezidento rūmų ansamblyje esančiame Valstybės pažinimo centre (įėjimas iš Totorių g. 28). Kviečiame registruotis iš anksto el. paštu audre@vaikulinija.lt.

Parašykite komentarą