Rūpestis vaikais – investicija į valstybės ateitį

Penktadienis, kovo 8 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su tarptautinio klubo „Rotary“ veikloje dalyvaujančiomis moterimis, kurios pristatė savo vykdomus socialinius projektus ir prisijungė prie šalies vadovės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“.

Klubo nariai jau ne pirmi metai inicijuoja socialinius projektus vaikų dienos centrams, dirba su globos namais ar šeimynomis, bendradarbiauja kovos su patyčiomis, savižudybėmis srityje, skatina mentorystę. „Rotary“ klubo narių iniciatyva kasmet organizuojama vasaros stovykla vaikams iš globos namų ir vargingiau gyvenančių šeimų. Šiemet į šią stovyklą bus pakviesta dar daugiau vaikų, į veiklą įsitrauks daugiau nevyriausybinių organizacijų.

Pasak šalies vadovės, dėmesys sunkumus patiriantiems vaikams, rūpestis turiningu jų laisvalaikiu, socialinių įgūdžių ugdymu yra investicija į visos valstybės ateitį.

Prezidentės teigimu, prisidėti prie socialinės veiklos galima labai įvairiai, tačiau didžiausių pokyčių pasiekiame tada, kai į socialinių problemų sprendimą žmonės įsitraukia skirdami savo laiką, žinias ir asmeninį rūpestį.

Šalies vadovė taip pat atkreipė dėmesį, kad būtina skatinti moteris aktyviau dalyvauti įvairių organizacijų veikloje, o ypač sprendimų priėmimo procese. Tai galėtų prisidėti skatinant moterų lyderystę visuomenėje. Šiuo metu tarp „Rotary“ narių moterų yra tik 12 procentų. Pirmą kartą „Rotary“ Lietuvoje vadove 2020 metams išrinkta moteris.

Trečius metus skaičiuojanti kampanija „Už saugią Lietuvą“ gerumo iniciatyvomis pasklido po visą šalį – įtraukė visas savivaldybes, neabejingus žmones, įvairias institucijas. Kampanija išplėtė socialinės atsakomybės ribas ir parodė verslui naujas galimybes prisidėti prie šalies gerovės kūrimo. Per šį laikotarpį su įvairiais projektais ir sumanymais prie kampanijos prisijungė apie 70 verslo įmonių.

Prezidentės inicijuotos kampanijos „Už saugią Lietuvą“ tikslas – sutelkti visuomenę kovoti su smurtu, savižudybėmis ir priklausomybėmis, skatinti globą ir įsivaikinimą. Daugiau informacijos apie kampaniją galima rasti interneto puslapyje www.uzsaugialietuva.lt, socialinėje „Facebook“ paskyroje www.facebook.com/uzsaugialietuva ir naudojant žymą #UžSaugiąLietuvą.

Parašykite komentarą