VU kviečia į šventinį Kovo 11-osios koncertą ir Metų valstybės kūrėjo apdovanojimo įteikimą

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Pirmadienis, 2019 m. kovo 11 d.
Renginio pradžia: 15:00
Renginio pabaiga: Pirmadienis, 2019 m. kovo 11 d.
Renginio vieta: Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčia

Kovo 11-osios proga Vilniaus universiteto (VU) bendruomenė kviečia į šventinį koncertą VU Šv. Jonų bažnyčioje. Universitetas šią dieną miestui dovanoja šventę, kurioje laukiami VU darbuotojai, studentai ir alumnai, VU senjorai, miestiečiai ir miesto svečiai.

Koncerto muzikinę dalį sudarys Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šventei parengta VU folkloro ansamblio „Ratilio“ programa. Pagrindinė atliekamų kūrinių mintis – žmonių meilė artimui ir Tėvynei, telkimasis tautoje ir tikėjimas valstybe bei jos ateitimi. Programoje skambės karinės-istorinės dainos ir sutartinės, laisvės kovų dainos bei muzika.

Iškilmingame renginyje bus paskelbtas ir apdovanotas Metų valstybės kūrėjas – labiausiai Lietuvos valstybei 2018 m. nusipelnęs asmuo ar organizacija. VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto iniciatyva apdovanojimas kasmet teikiamas siekiant pagerbti labiausiai Lietuvos valstybei ir visuomenei nusipelniusius, paskatinti visuomenę domėtis politika, valstybės ir viešaisiais reikalais.

Kandidatus visą vasario mėnesį teikia VU TSPMI bendruomenė: studentai, dėstytojai ir alumnai. Jais gali tapti nepriekaištingos reputacijos politikai, valstybės tarnautojai, visuomenininkai, verslo atstovai, iniciatyvūs piliečiai ar organizacijos. Laimėtoją renka specialiai iš VU TSPMI atstovų sudaryta komisija. Šiais metais įvyks jau penktasis Metų valstybės kūrėjo apdovanojimas, o jo metu bus įteikta simbolinė Metų valstybės kūrėjo plyta.

Praėjusiais metais apdovanojimą už sėkmingą asmeninę iniciatyvą ieškant Vasario 16-osios akto ir reikšmingą indėlį įtvirtinant valstybės idėją gavo profesorius Liudas Mažylis.

Koncerto pradžia 15.00 val., durys atsidaro 14.30 val. Renginio trukmė 1 val. 30 min.

Įėjimas nemokamas.

Parašykite komentarą