Seime vyks konferencija „Paveldosaugos sąjūdis 1989–2019 m.“

2019 m. kovo 12 d. pranešimas žiniasklaidai

  

Kovo 18 d., pirmadienį, 9 val. Konstitucijos salėje (Seimo I r.) vyks konferencija „Paveldosaugos sąjūdis 1989–2019 m.“, skirta Lietuvos kultūros paveldo globos tarybos sukūrimo 30-osioms metinėms paminėti. Organizatoriai – Seimo Kultūros komitetas ir asociacija „Aplinkos ir paveldo saugojimo sąjūdis“.

Šiuo renginiu bus paminėta Lietuvos kelyje iš okupacijos į laisvę neabejotinai svarbi data – sukanka trisdešimt metų Sąjūdžio įsteigtai Lietuvos kultūros paveldo globos tarybai, kuriai vadovavo Romualdas Ozolas ir kuri tapo pirmąja organizacija, sugrąžinusia visuomenės įtaką kultūros paveldo likimui.

Konferencijos organizatoriai kviečia dalyvauti renginyje ir pasikalbėti apie kultūros palikimą, kaip mūsų Laisvės ištakas, įvertinti per praėjusį laiką nuveiktus svarbius darbus ir aptarti problemas, dėl kurių ir šiandien kyla grėsmė tokioms išskirtinėms kultūros paveldo vertybėms, kaip Vilniaus Misionierių ir Lukiškių dominikonų vienuolynų ansambliai, Eduardo Fransua Andrė parkai, Trakų senamiestis, Kulautuvos kapinynas ir daugeliui kitų.

Registracija į renginį el. p. kultkt@lrs.lt arba telefonu (8 5) 239 6854 iki kovo 14 d. 17 val.

Renginio programa

 

Konferencija bus tiesiogiai transliuojama internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“, taip pat Seimo „YouTube“ paskyroje

Daugiau informacijos:

Milda Gureckienė

Kultūros komiteto biuro patarėja

Tel. (8 5)  239 6863, el. p. milda.gureckiene@lrs.lt

Parašykite komentarą