Konferenciją „Open Readings 2019“ atidarys 2018 m. Nobelio premijos laureatas prof. Gérard’as Mourou

Renginio tipas: Tarptautinė konferencija
Renginio data: Antradienis, 2019 m. kovo 19 d.
Renginio pradžia: 17:00
Renginio pabaiga: Penktadienis, 2019 m. kovo 22 d.
Renginio vieta: VU Gyvybės mokslų centras (Didžioji auditorija)

Kovo 19–22 d. į fizikų konferenciją „Open Readings 2019“ renkasi pasaulinis mokslininkų elitas.

Jau kelerius metus iš eilės jaunųjų mokslininkų konferencijos organizatoriai į Lietuvą pritraukia mokslo pasaulio žvaigždes, tačiau šiemet „Open Readings“ bus išskirtinė – ją iškilmingai atidarys 2018 m. Nobelio fizikos premijos laureatas profesorius Gérard’as Mourou. Prestižine premija jis įvertintas už atrastą metodą, kuris leidžia generuoti didelio intensyvumo ultratrumpus optinius impulsus.

Kovo 19 d. 17.00 val. Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre (Saulėtekio al. 7) prof. Gérard‘as Mourou atidarys „Open readings 2019“ konferenciją ir skaitys viešą paskaitą „Aistra ekstremaliai šviesai“ (angl. Passion for Extreme Light“).

Paskaitoje mokslininkas pasakos apie ekstremalios šviesos lazerius, kaip naują lazerinės spinduliuotės ir medžiagos sąveikos etapą fizikos mokslo istorijoje.

Šiemet, be Nobelio laureato, konferencijos organizatoriai tikisi sulaukti dar per 450 mokslininkų iš 20 Europos ir Azijos valstybių. „Open Readings 2019“ dalyvaus tokie gerai mokslo pasaulyje žinomi asmenys kaip astrofizikė J. Bell Burnell, atradusi pulsarus; grupės, tiriančios genomo evoliuciją Europos bioinformatikos institute Kembridže, vedėjas Nickas Goldmanas, sukūręs DNR atmintinę; Fedoras Jelezko, apdovanotas Shpolskio-Rebane-Personovo medaliu už kvantinių technologijų plėtojimą; žymus pasaulio chemikas Karlas Ankeris Jorgansenas ir kiti.

Konferencijos „Open Readings 2019“ renginiai vyks kovo 19–22 d. Nacionaliniame fizinių ir technologijos mokslų centre (Saulėtekio al. 3, Vilniuje).

Įėjimas į pranešėjų paskaitas yra atviras visiems mokslo entuziastams. Norintiems dalyvauti prof. G. Mourou paskaitoje būtina išankstinė registracija.

Tarptautinę fizikos ir gamtos mokslų studentų konferenciją „Open Readings 2019“ organizuoja The Optical Society of Vilnius University ir The International Society for Optics and Photonics studentų skyriai, „EPS Young Minds Vilnius“, Fizinių ir technologijos mokslų centras ir VU Fizikos fakulteto Studentų mokslinė draugija.

Parašykite komentarą