LSDD frakcijos pranešimas: konservatoriai, neužkirtę kelio Astravo atominės gimimui, mėtosi kritikos strėlėmis

Seimo opozicija, konservtoriai ir G.Palucko socialdemokratai, jau pradėjusi aršią prezidento rinkimų kampaniją, nukreipė savo destrukcinius veiksmus į nuoseklią Lietuvos užsienio politiką vykdančius asmenis. Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos narys, Seimo Pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas sako, kad šįkart opozicija remia į kampą nuosekliai šalies Užsienio politiką vykdantį ministrą Liną Linkevičių, nors strėlės skirtos kandidatui į prezidentus Sauliui Skverneliui.

“Konservatoriai ir Palucko socialdemokratai vėl pučia tą pačią dūdą, kas iš tiesų stebina, nes būtent konservatorių valdymo laikotarpiu gimė Baltarusijos Astravo atominės elektrinės projektas, o patys konservatoriai tuo metu nemėgino tam projektui priešintis. Ką jie padarė konkrečiai, kad šiandien šios elektrinės nebūtų? Vėl stengiamasi priešinti visuomenę, skatinti nepasitenkinimą vykdomais veiksmais, nors realiai šalyje vykdoma užsienio politika yra vieninga, derinama su Valstybės vadove, ir nuosekli”, – sako Seimo  LSDD frakcijos narys G.Kirkilas.

“Patys nieko nepadarę konservatoriai bando kritikuoti tuos, kurie šiandien dar bando kažką daryti, kad situacija, kuri, tiesą sakant, atrodo beviltiška, dar keistųsi. LSDD frakcijai priklausantis Užsienio reikalų ministras L. Linkevičius, ne pirmą kadenciją einantis ministro pareigas, visuomet kryptingai laikėsi Lietuvai naudingos politikos, ir akivaizdu, kad jo kryptis nesikeičia. Jis aiškiai pabrėžė, kad nuosekliai laikosi tos pačios nuomonės, ir pasielgdamas etiškai, kaip ir dera aukštos politinės kultūros minsitrui, nevertina Vyriausybės vadovo veiksmų”, – sako Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas G.Kirkilas.

Parašykite komentarą