Seimas sudarė sąlygas su valstybės parama modernizuoti gyvenamojo pastato šilumos punktą

Seimas priėmė Valstybės paramos daugiabučiams namams atnaujinti (modernizuoti) įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIIP-1772(2), kuriomis nuo 2020 m. sausio 1 d. sudaroma galimybė valstybės lėšomis remti vadinamąją mažąją daugiabučių renovaciją, kai atskirai modernizuojamas tik gyvenamojo pastato šilumos punktas. Už naujas nuostatas vienbalsiai balsavo 99 Seimo nariai.

Pagal Seimo priimtas naujas nuostatas valstybės parama bus teikiama kompensuojant 30 proc. priemonių įgyvendinimo kainos, jeigu įgyvendinant atnaujinimo projektą daugiabučiame name įrengiamas atskiras automatizuotas šilumos punktas ar modernizuojamas esamas neautomatizuotas šilumos punktas, įrengiami balansiniai ventiliai ant stovų ir (ar) pertvarkomos ar keičiamos šildymo ir (ar) karšto vandens sistemos, butuose ir kitose patalpose įrengiant individualios šilumos apskaitos prietaisus ar šilumos daliklių sistemą ir (ar) termostatinius ventilius.

Kaip pažymi pasiūlymo iniciatoriai, tikimasi, kad tokiu būdu bus užtikrintas Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programos tęstinumas ir daug aktyvesnis energijos efektyvumo priemonių papildomas įgyvendinimas gyvenamuosiuose pastatuose.

Parašykite komentarą