Šalies vadovė pasveikino Vengriją nacionalinės šventės proga

Penktadienis, kovo 15 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Vengrijos Prezidentą Jánosą Áderį nacionalinės šventės proga.

Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva vertina svarbų abiejų valstybių darbą Europos Sąjungoje ir NATO, ypač sprendžiant bendrus saugumo iššūkius ir siekiant viso regiono gynybos užtikrinimo. Taip pat mūsų šalis palaiko atsakingą ir solidarų Vengrijos požiūrį nuosekliai prisidedant prie Baltijos regiono saugumo didinimo.

Šalies vadovės teigimu, bendras darbas sprendžiant svarbius žemyno darbotvarkės klausimus atvėrė ir nuosekliai toliau atskleidžia daug naujų galimybių Lietuvai ir Vengrijai visapusiškai plėsti dvišalį valstybių dialogą, o šalių piliečiams – bendradarbiauti prekybos ir verslo, inovacijų ir mokslo, kultūros, tarpusavio ryšių stiprinimo ir daugelyje kitų sričių.

Nacionalinės šventės proga Prezidentė Vengrijai ir visiems jos gyventojams palinkėjo laimingo metinių minėjimo, klestėjimo, laimės ir santaikos.

Parašykite komentarą