Prezidentė pasveikino Airiją Šventojo Patriko dienos proga

Sekmadienis, kovo 17 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu nuoširdžiai pasveikino Airijos Prezidentą Michaelį D. Higginsą nacionalinės šventės – Šventojo Patriko dienos ‒ proga.

Prezidentės teigimu, Lietuvos draugų airių šventę kaip ir kasmet džiugiai paminėsime ir Vilniuje, ir kituose Lietuvos miestuose. Džiaugiamės, kaip per pastaruosius 15 metų bendro valstybių darbo Europos Sąjungoje sustiprėjo ne tik šalių dialogas, bet ir išskirtiniai abiejų tautų ryšiai.

Sveikinime teigiama, kad Lietuva vertina Airiją kaip labai svarbią partnerę ir sąjungininkę, tiek plečiant dvišalį valstybių bendradarbiavimą, tiek kartu sprendžiant aktualius žemyno iššūkius. Abi šalis vienijančios laisvės ir demokratijos vertybės ir drąsus europietiškumas lemia labai panašų ir solidarų požiūrį svarstant daugelį svarbiausių šiandieninių Europos Sąjungos darbotvarkės klausimų.

Šalies vadovė išreiškė viltį, kad visapusiai Lietuvos ir Airijos ryšiai toliau nuosekliai augs, atverdami mūsų piliečiams daugybę galimybių.

Sveikindama Šventojo Patriko dienos proga Prezidentė visiems Airijos žmonėms ir airiams visame pasaulyje palinkėjo visokeriopos laimės, sėkmės, gerovės ir santaikos.

Parašykite komentarą