Vladimiras Tarasovas – 18-tojo Kijevo tarptautinio džiazo festivalio „Jednist“ garbės svečias

Kovo 16 d. jau aštuonioliktą kartą rengiamame Kijevo tarptautiniame džiazo festivalyje „Jednist“ koncertavo Vladimiro Tarasovo vadovaujamas jungtinis Lietuvos ir Ukrainos kolektyvas “Big Yellow Band”, kuriame dalyvavo ir Vytautas Labutis (saksofonas) bei Eugenijus Kanevičius (kontrabosas). Jungtinis projektas “Gobelenai” sulaukė didžiulės sėkmės ir žiūrovų buvo pripažintas geriausiu šių metų festivalyje. Už ilgametį bendradarbiavimą ir kūrybinį indėlį Vladimirui Tarasovui buvo įteiktas „Jednist“ festivalio atminimo ženklas.

Lietuva šiame festivalyje dalyvauja jau dešimtą kartą. Savo meistriškumą jame demonstravo geriausi Lietuvos džiazmenai, tarp kurių buvo Petro Vyšniausko trio, Kęstučio Vaiginio kvartetas, Leonido Šinkarenkos kvartetas, Dainiaus Pulausko grupė, Klaipėdos „JazzBand“, trio „Infiltrators“, grupės „Silent Blast Quintet“ ir „2 Good“.

Džiazo festivalis „Jednist“ – ilgiausiai gyvuojantis Kijevo džiazo festivalis, kasmet kovo mėnesį sutraukiantis šimtus džiazo gerbėjų. Jau tapo tradicija festivalio programą papildyti ir literatūrinėmis popietėmis. Šiais metais kovo 14 d. vyko skaitymai-diskusija „Džiazas literatūroje“, kur kartu su Ukrainos rašytojais bei džiazmenais dalyvavo ir Vladimiras Tarasovas.

Lietuvos atstovų dalyvavimą festivalyje rėmė LR kultūros ministerija ir Lietuvos kultūros institutas.

Parašykite komentarą