Filmo „Sėdžiu, medituoju Vipasaną“ pristatymas

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Penktadienis, 2019 m. kovo 29 d.
Renginio pradžia: 17:00
Renginio vieta: Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka

Kovo 29 d. 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos Konferencijų salėje vyks filmo „Sėdžiu, medituoju Vipasaną“ pristatymas ir peržiūra. Filmą pristatys psichologas, socialinių mokslų daktaras, meditavęs daugelyje Europos ir Indijos meditacijos centrų, Vipasanos mokytojas Artūras Deltuva.

Filmo siužetas – tai ne tik įdomi istorija apie tai, kaip 10-ies dienų kursai keičia žmonių gyvenimus Indijos kalėjimuose, tai taip pat puikus Vipasanos meditacijos kursų pristatymas tiems, kam tai yra nauja.

Filmo aprašymas:
Kažkas nepaprasto vyksta Indijos kalėjimuose. Kažkas, kas galėtų išplisti už šalies ribų ir pakeisti baudžiamąją sistemą visame pasaulyje.
Tai labai senos meditacijos technikos, pavadinimu Vipasana, istorija, parodanti žmonėms, kad galima tapti savo gyvenimo šeimininku ir nukreipti jį pozityvia linkme. Tai istorija apie stiprią moterį, buvusią Vyriausią kalėjimų inspektorę iš Naujojo Delio vardu Kiran Bedi, kuri stengėsi pakeisti pagarsėjusį Tiharo kalėjimą ir paversti jį ramybės oaze. Tai istorija apie kalinius, kurie iš esmės pasikeitė ir suvokė, jog įkalinimas – tai ne pabaiga, bet galbūt naujo kelio ir pozityvesnio gyvenimo pradžia.

„Doing Time, Doing Vipassana“
Režisieriai: Eilona Ariel, Ayelet Menahemi
Dokumentinis filmas, Indija, 1997
Originalo kalba: anglų
Trukmė: iki 1 valandos
Subtitrai: lietuviški

Vipasanos meditaciją praktikuojantis Artūras Deltuva trumpai pristatys šią techniką ir po filmo mielai atsakys į kilusius klausimus. 
Seansas nemokamas

Parašykite komentarą