Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas K. Smirnovas: įstatymo nuostatos dėl trijų privalomų fizinio ugdymo pamokų per savaitę turi būti įgyvendintos

 

2019 m. kovo 21 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Kovo 20 d. Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija svarstė klausimą dėl fizinio ugdymo švietimo įstaigose. Komisija išklausė švietimo, mokslo ir sporto viceministrės Monikos Bilotienės pateiktą informaciją apie Sporto įstatymo Nr. I-1151 12 straipsnio 2 dalies nuostatų įgyvendinimą.

Įstatymo 12 straipsnio 2 dalis nustato, kad įgyvendinant pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas ir vykdant pirminį profesinį mokymą mokykline profesinio mokymo organizavimo forma, yra privalomos ne mažiau kaip trys fizinio ugdymo pamokos per savaitę.

Pasak viceministrės M. Bilotienės, trečiai fizinio ugdymo pamokai įvesti reikalingos papildomos lėšos, todėl tai numatoma įgyvendinti palaipsniui. 2019–2020 mokslo metais privalomą trečiąją fizinio ugdymo pamoką planuojama įvesti papildomai visose šeštose klasėse, kasmet ją pridedant atitinkamai kitose vyresnėse klasėse (2020–2021 m. – septintose, 2021–2022 m. – aštuntose ir t.t.).

Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas pažymėjo, kad Sporto įstatymo nuostatos dėl privalomų trijų fizinio ugdymo pamokų per savaitę turi būti įgyvendintos, tačiau tai reikia atlikti kokybiškai. Komisijos nariai sutarė, kad svarbu ieškoti būdų, kaip tai padaryti, o ne priežasčių – to išvengti, todėl nutarė siūlyti Vyriausybei 2020 m. valstybės biudžete numatyti Sporto įstatymo 12 straipsnio 2 dalies nuostatoms įgyvendinti reikalingas lėšas.

Pridedama  Renato Mizero nuotrauka.

Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas

Kęstutis Smirnovas, mob. tel. 8 668 42137

 

Parengė

Seimo kanceliarijos patarėja

Jurgita Petniūnaitė, tel. (8 5) 239 6177

 

Parašykite komentarą