LSDD frakcijos pranešimas: nepanaudotos kelių lėšos reiškia neįgyvendintus pažadus gyventojams

Viešojoje erdvėje pasirodžius Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšų panaudojimo rezultatams, o tiksliau – nesugebėjimo panaudoti rezultatams, nes pakeista sąmata, įtraukiant 2018 m. nepanaudotas lėšas, Lietuvos socialdemokratų darbo frakcija (LSDD) Seime abejoja, ar Susisiekimo ministerija ėmėsi visų reikiamų veiksmų, kad užtikrintų suplanuotą žvyrkelių išasfaltavimą laiku.

„Matome, kad Vyriausybė pritarė KPPP finansavimo lėšų naudojimo sąmatos pakeitimams šiems metams, įtraukiant 2018 metais skirtų, bet nepanaudotų lėšų likutį. Šiemet programos finansavimui iš viso skiriama 563 mln. eurų, net 86 mln. eurų daugiau, nei buvo iki šiol. Tačiau ta didesne suma džiaugtis nederėtų, nes nepanaudoti milijonai matuojami neišasfaltuotais žvyrkelių kilometrais. Apmaudu, kad neįgyvendinami žmonėms duoti pažadai – išasfaltuoti jiems taip reikalingas kelių atkarpas. Mes raginame Susisiekimo ministeriją spręsti šią problemą, o ne neigti, kad ji egzistuoja“, – sako Seimo LSDD frakcijos seniūnas Andrius Palionis.

Kaip skelbiama Vyriausybės pažymoje, 99,3 mln. eurų, vietoje buvusių 80 mln. eurų, skiriama valstybinės reikšmės rajoniniams keliams su žvyro danga asfaltuoti, 10 mln. eurų – vietinės reikšmės keliams su žvyro danga asfaltuoti, 15 mln. eurų – magistralinio kelio A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda ruožo nuo 89,4 iki 107 km rekonstravimui. Seimo LSDD frakcijos nariai sako, kad jau ima abejoti dėl Kelių direkcijos suplanuotų darbų įvykdymo laiku šiemet.

„Šiemet suplanuota išasfaltuoti 445 km žvyrkelių, mūsų nuomone, pasiekti tokį rezultatą jau darosi nerealu. Mes bendraujame su savivaldybių atstovais, žinome, kad daugelio atkarpų darbų pradžia vis nukeliama dėl įvairių priežasčių. Gal ministerijai ir Kelių direkcijai visgi vertėtų pripažinti, kad problema yra ir didelė“, – sako LSDD frakcijos seniūno pavaduotojas Algirdas Butkevičius.

Seimo LSDD frakcijos nariai susisiekimo srityje mato ir daugiau problemų, todėl į iškilusius klausimus sieks gauti atsakymus iš Susisiekimo ministro Roko Masiulio lūpų. Susisiekimo ministras yra kviečiams į LSDD frakciją kitą savaitę.

Parašykite komentarą