Šiemet pirmą kartą bus teikiama „Laisvės“ skulptūra už pasišventimą teatrui

Tarptautinę teatro dieną (2019 m. kovo 27 d.) Vilniaus mažajame teatre pirmą kartą bus teikiama „Laisvės“ skulptūra už pasišventimą teatrui ir išskirtinį teatro sezono darbą. Kam bus teikiamas apdovanojimas paaiškės tik šventinį vakarą.  Apdovanojimą teiks Lietuvos teatrologė, dailėtyrininkė, humanitarinių mokslų daktarė Audronė Girdzijauskaitė. Laimėtojui bus įteikta skulptoriaus Dariaus Bražiūno  skulptūrėlė „Laisvė”. Bražiūnas  yra sukūręs skulptūrą Lietuvos laisvės gynėjams,  kuri stovi prie televizijos bokšto Vilniuje.  Joje pavaizduota ant varpo stovinti moteris pakėlusi į dangų rankas, o apačioje iškalti Lietuvos himno žodžiai. Skulptūra „Laisvė“ buvo kurta siekiant įamžinti kovojusių už Lietuvos laisvę atminimą.

Skulptorius D.Bražiūnas sako, kad „Laisvė tai skulptūroje prie TV bokšto gvildenamos temos interpretacija“. Jis džiaugiasi, jog Vilniaus mažojo teatro bendruomenė nusprendė  apdovanoti laisvoje Lietuvoje kuriantį menininką už indėlį į Lietuvos kultūrą. 

Nuo šiol „Laisvės“ skulptūra kasmet bus  teikiama  tiems, kurie kuria laisvoje Lietuvoje ir savo darbais  yra pasišventę teatrui.  Simboliška, kad šis apdovanojimas bus teikiamas Vilniaus mažajame teatre, kuris yra gimęs kartu su atkurta Lietuva (1990-ųjų kovą).     

Vilniaus mažojo teatro informacija

Parašykite komentarą