VKEKK lankėsi delegacija iš Danijos

2019 m. kovo 20 d. Valstybinėje kainų ir energetikos kontrolės komisijoje (VKEKK) lankėsi Danijos Karalystės atstovų  delegacija iš Danijos užsienio reikalų ministerijos Prekybos Tarybos Šiaurės-Baltijos šalių Energetikos, Aplinkosaugos ir Pramonės grupės bei Danijos ambasados Lietuvoje.

Susitikime kalbėta apie naujoves elektros, atsinaujinančių išteklių bei atliekų reguliavimo srityje Europos Sąjungos šalyse, labiausiai akcentuojant gerąją Danijos patirtį. VKEKK atstovai domėjosi Danijoje 2016 m. sukurtu didmeninės rinkos modeliu, ypač Data Hub (duomenų centro) informacijos kaupimu ir dalijimusi su vartotojais, tiekėjais, skirstymo sistemos operatoriumi, perdavimo sistemos operatoriumi. Aptartos galimybės toliau keistis informacija su Danijos ekspertais dėl Data Hub diegimo, priemonių, skatinančių energijos, naudojant atsinaujinančius energijos išteklius, gamybą taikymo praktikos bei kitais energetikos sektoriaus plėtros klausimais.

Vykusiuose susitikimuose svečiai iš Danijos su Lietuvos energetikos sektoriaus institucijomis, įmonėmis ir asociacijomis aptarė Lietuvos energetikos sektoriaus plėtrą ir diegiamas naujoves, siekiant stiprinti abiejų šalių bendradarbiavimą.

Parašykite komentarą