R. Paksas. Siūlomas Mobilumo paktas yra akivaizdus protekcionizmo pavyzdys

Europos parlamento narys, frakcijos „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa“ vicepirmininkas, Prezidentas Rolandas Paksas, kartu su kitais devyniais Europos Parlamento nariais, išrinktais Lietuvoje, pasirašė bendrą pareiškimą dėl vadinamojo ES Mobilumo paketo.

Minėto teisės akto projektas numato naujas tarptautinio pervežimų verslo sąlygas. Jis kelia daugelio valstybių nuogąstavimą, kad garsiai kalbant apie geresnes vairuotojų darbo sąlygas iš tiesų yra siekiama iš rinkos eliminuoti Lietuvos ir kitų Rytų Europos šalių vežėjus.

„Manau, kad pagrindinis siūlomo Mobilumo paketo tikslas yra ne apsaugoti darbuotojus, o apginti didžiųjų ES šalių įmones nuo konkurencingų vežėjų. Tai ne kas kita, kaip bandymas sudaryti ir įtvirtinti taisyklių rinkinį nesąžiningai konkurencijai“, – sakė R. Paksas.

Pasiūlymuose, kurių svarstymas Europos Parlamente Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Vengrijos ir Bulgarijos valstybių parlamentarų pastangomis atidėtas, numatytas reikalavimas periodiškai grąžinti sunkvežimius į registracijos šalį, siūlymai riboti galimybę teikti transporto paslaugas kitose šalyse, reikalavimas daryti kelių dienų pertrauką tarp kabotažo operacijų, siūlymas uždrausti vairuotojų savaitinį poilsį kabinoje.  

„Šio teisės akto stūmimas labai aiškiai parodo tikrąjį Europos Sąjungos valdančiųjų veidą. Tai ne kurianti, ne jungianti ir vienijanti, bet engianti Europos Sąjunga. Kitais atvejais, siekiant savanaudiškų ir nešvarių tikslų, dangstomasi demokratijos, laisvos rinkos, teisinės valstybės viršenybės principais, šįkart prisidengiama socialiniais dalykais, rūpesčiu vairuotojų darbo sąlygomis“, – sakė parlamentaras.

R. Pakso vertinimu, Europos šalims siūlomas Mobilumo paktas yra akivaizdus protekcionizmo pavyzdys ir priemonių rinkinys, kuriuo didžiosios šalys siekia apsaugoti savo transporto sektorių.

„Niekuomet nebalsavau ir neketinu balsuoti už Lietuvai nepalankius sprendimus. Europos Sąjunga ir turi keistis dėl to, kad vienoms valstybėms net nekiltų noro engti kitas, kad jos būtų iš tiesų laisvos ir savarankiškos“, – sakė Europos Parlamento narys, frakcijos „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa“ vicepirmininkas, Prezidentas Rolandas Paksas.

Daugiau informacijos: 

Europos Parlamento nario R. Pakso biuras

Tel. +370 686 42841

Parašykite komentarą