Šalies vadovė pasveikino išrinktąją Slovakijos Prezidentę

Šeštadienis, kovo 30 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino išrinktąją Slovakijos Respublikos Prezidentę Zuzaną Čaputovą, pasiekus pergalę Slovakijos Respublikos Prezidento rinkimuose.

Šalies vadovė palinkėjo, kad Slovakijos piliečių išreikštas pasitikėjimas suteiktų jėgų ir ryžto atsakingai įgyvendinti užsibrėžtus tikslus, ginti žmonių teises ir dirbti dėl visų šalies gyventojų gerovės ir saugumo užtikrinimo.

Pasak Prezidentės, Slovakija yra svarbi Lietuvos partnerė plėtojant dvišalį dialogą ir kartu dirbant Europos Sąjungoje ir Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje. Valstybės vadovė išreiškė įsitikinimą, kad Z. Čaputovai einant Slovakijos Prezidentės pareigas, toliau bus vystomi visapusiai abiejų šalių žmonių ryšiai ir atviras valstybių dialogas aktualiais europinės ir gynybos darbotvarkės klausimais. Taip pat drauge bus ginami bendri interesai, atveriant naujų galimybių Lietuvos ir Slovakijos piliečiams bendradarbiauti stiprinant abi šalis ir kuriant klestintį žemyną.

Išrinktajai Prezidentei Lietuvos vadovė palinkėjo visokeriopos sėkmės, ištvermės ir ryžto einant šias labai svarbias ir atsakingas pareigas, o Slovakijos žmonėms – klestėjimo ir vienybės.

Parašykite komentarą