Kandidatų į prezidentus debatai: Kokio viešojo sektoriaus reikia Lietuvai?

Renginio tipas: Kandidatų į prezidentus debatai: Kokio viešojo sektoriaus reikia Lietuvai?
Renginio data: Antradienis, 2019 m. balandžio 2 d.
Renginio pradžia: 18:00
Renginio pabaiga: Antradienis, 2019 m. balandžio 2 d.
Renginio vieta: Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete, Universiteto g.9/1, Vilnius 302 auditorijoje

Balandžio 2 d. kandidatai į Lietuvos Respublikos prezidentus Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė, Vytenis Andriukais ir Mindaugas Puidokas diskutuos su aktyviausiomis viešojo sektoriaus darbuotojus vienijančias organizacijas, atvirai keliančiomis daug nepatogių klausimų apie viešojo sektoriaus raidą ir ateitį.

Mokslininkų iniciatyvos „Paskutinis prioritetas“ atstovė Rūta Žiliukaitė sako: „Praėję metai pažymėti aštriais viešojo sektoriaus darbuotojų protestais dėl bendros sektoriaus raidos vizijos nebuvimo, menkų atlyginimų ir kitų nepakankamų sąlygų užtikrinant kokybiškas ir prieinamas viešąsias paslaugas Lietuvos gyventojams. Iš kandidatų iniciatoriai tikisi atsakymų, kokie yra jų prioritetai ir vizija – kaip turi veikti sveikatos, socialinės, švietimo ir mokslo, kultūros sistemos ir kaip Prezidentas galėtų prie to prisidėti“.

Debatų metų bus keliami klausimai nuo viešojo sektoriaus dydžio, finansavimo alternatyvų, mokesčių perskirstymo principų iki konkrečių sprendimų užtikrinant tinkamas darbo sąlygas šiose kertinėse sferose.

Diskusijoje dalyvaus kandidatai į Lietuvos Respublikos prezidentus Vytenis Andriukaitis, Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė, Mindaugas Puidokas.

Diskusiją organizuoja Lietuvos medikų sąjūdis, Lietuvos socialinių darbuotojų asociacija, Lietuvos aktorių gildija, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga, #PaskutinisPrioritetas.

Diskusiją moderuos žurnalistas Aurimas Perednis.

Diskusijos vieta: Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete, Universiteto g.9/1, Vilnius 302 auditorijoje.

Planuojama trukmė – 2 valandos. Bus daroma gyva transliacija internetu.

Kviečiame dalyvauti žiniasklaidos atstovus!

Parašykite komentarą