Seime eksponuojama socialinio projekto „Aš žinau, kad tai vyksta“ paroda

Seimo II rūmų parodų galerijoje Seimo nario Juozo Oleko iniciatyva eksponuojama socialinio projekto „Aš žinau, kad tai vyksta“ paroda.

Įgyvendinant projektą publikuoti interviu ciklai „Moteriški pašnekesiai“ Ukmergėje, Jonavoje, Anykščiuose, Vilniuje. Surengtos dvi nemokamos įvairiapusės psichologinės pagalbos stovyklos smurtą patyrusioms moterims.

Ingridos Pociūtės nuotraukų parodoje – baigiamajame projekto akcente, užfiksuoti moterų, dalyvavusių projekte ir pasidalijusių savo istorijomis, virsmai.

„Visas fotografijų rinkinys yra viena didelio virsmo istorija, kurios pradžia yra skaudi ir nesuprantama patirtis, kuri palaipsniui per skirtingus aktus, būsenas ir įvykius transformuojasi į pozityviąją pusę. Kiekviena nuotrauka turi savo filosofinę žinutę, dauguma atvaizduoja realų moters gyvenimo tarpsnį ar jo akcentą ir dažnai už to slypi skaudi ar sudėtinga asmeninė moters patirtis. Yra žinoma, jog fotosesija ir fotografija turi terapinių savybių, todėl nuotraukomis norima pasidalinti pamokančia patirtimi ir visu virsmo ciklu linkima gyvenimo tėkmę pasukti sąmoningesne linkme“, – sako parodos autorė.

Ekspoziciją Seimo II rūmų parodų galerijoje lankytojai gali apžiūrėti balandžio 1–16 d. kasdien 8–17 val. Įėjimas laisvas.

Parašykite komentarą