Kultūros ministras su delegacija iš Kinijos aptarė pasiruošimą Šanchajaus tarptautiniam menų festivaliui

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas susitiko su Šanchajaus tarptautinio menų festivalio delegacija ir aptarė Lietuvos kultūros pristatymo viešnios teisėmis kitų metų festivalyje gaires.

Festivalyje planuojami mūsų šalies scenos menų pristatymai. Šanchajaus tarptautinio menų festivalio delegacijai Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre buvo pristatyti operos ir baletų spektakliai, Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje surengti muzikos kolektyvų pristatymai, teatre „Meno fortas“ svečiai susitiko su šešių teatrų atstovais, Menų spaustuvėje svečiai susipažino su Naujosios operos akcijos festivalio ir „Operomanijos“ sumanytojos Anos Ablamonovos prodiusuotais spektakliais bei Lietuvos šiuolaikinio šokio teatrų produkcija.

Pastaraisiais metais sustiprėjo Lietuvos ir Kinijos kultūriniai ryšiai. Pernai Lietuvos nacionalinė filharmonija su Šanchajaus tarptautiniu menų festivaliu pasirašė bendradarbiavimo ir mainų memorandumą.

„Tikimės ilgalaikio tarptautinio bendradarbiavimo su šiuo festivaliu, kuris tapęs vienu svarbiausių meno festivalių pasaulyje. Lietuvos dalyvavimas šalies viešnios teisėmis sudaro galimybes pasiekti didžiulę Šanchajaus auditoriją, atkreipti Kinijos publikos ir pasaulio scenos menų profesionalų dėmesį į mūsų kultūrą. Tai būtų itin reikšminga dovana mūsų šalies nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui“, – sakė kultūros ministras M. Kvietkauskas.

Šanchajaus tarptautinis menų festivalis, rengiamas nuo 1999 m., yra vienintelis Kinijos valstybinio lygio tarptautinis festivalis. Jis trunka mėnesį ir yra tapęs viena svarbiausių Azijos regiono kultūros mainų platformų. Pernai Lietuvos nacionalinė filharmonija ir 20-asis Šanchajaus tarptautinis menų festivalis surengė Lietuvos kamerinio orkestro gastroles.

Pasirengimą Šanchajaus tarptautiniam menų festivaliui koordinuoja Lietuvos kultūros institutas bendradarbiaudamas su Lietuvos kultūros organizacijomis ir partneriais Šanchajuje.

Parašykite komentarą