„Profitus“ žengia į naują paskolų rinką

Sutelktinio finansavimo platforma „Profitus“ žengia į naują paskolų rinką ir pradeda telkti finansavimą ne tik nekilnojamojo turto vystymui, bet ir verslo apyvartinėms lėšoms.

Sutelktinio finansavimo platforma verslo paskolas telkti planuoja už 7-14% metinių palūkanų, kuomet kitų, ne bankinių, finansavimo alternatyvų verslui metinės palūkanos vyrauja dažniausiai tarp 10-30%.

Pasak „Profitus“ įkūrėjos Viktorijos Vanagės, investuotojams ir toliau visuomet bus įkeičiamas nekilnojamasis turtas, kaip papildoma saugumo garantija, tiesiog lėšų panaudojimo paskirtis skirsis.

„Pasirinkome žengti į verslo paskolų rinką ir taip išplėsti ne tik finansavimo ieškančių klientų ratą bet ir pasiūlyti investuotojams daugiau projektų ir daugiau pasirinkimo. „Profitus“ ir toliau atidžiai vertins įkeičiamą nekilnojamąjį turtą, patį paskolos gavėją, jo finansinę sveikatą ir galimybes įgyvendinti įsipareigojimus. Investuotojams platformoje detaliai bus pateikiama informacija apie kiekvieną paskolą ir kiekvienu atveju investuotojai galės įvertinti ar į ją investuoti“, – pasakoja V. Vanagė.

Anot verslininkės, žengti į naują paskolų rinką nusprendė pastebėjus poreikį bei konkurencinius pranašumus. Tačiau racionaliai vertina konkurentų įdirbį šioje rinkoje ir žada netaikyti į smulkias paskolas.

„Nors verslo paskolų rinkoje matome nemažai konkurentų, tačiau dar vienam žaidėjui, manome, vietos atsiras, nes galime pasiūlyti konkurencinius pranašumus. Taip pat mes orientuosimės tik į stambesnes paskolas nuo 50 tūkst. eurų ir nesistengsime tapti „greitųjų kreditų“ įmone, kuri siūlo paskolas po kelis tūkstančius eurų“, – dėsto verslininkė.

„Profitus“ planuoja orientuotis į vidutines ir didesnes įmones, kurios ieško finansavimo verslo plėtrai, investicinėms technologijos ir įrenginiams bei apyvartinėms lėšoms. 

Bankai nenoriai skolina

Bankai pastaraisiais metais vis mažiau rodo noro skolinti NT vystymui bei verslo apyvartinėms lėšoms, tad alternatyvus finansavimas sulaukia vis daugiau dėmesio.

Apskritai paėmus, Lietuvoje, Latvijoje ir  Estijoje  alternatyvus skolinimas vaidina vis reikšmingesnį vaidmenį. Per pirmuosius tris 2018 m. ketvirčius (sausis – rugsėjis) alternatyvaus skolinimo platformos paskolino 1,1 mlrd. eurų. Tai sudaro  daugiau nei 8% bendros per tą laikotarpį išduotų paskolų vertės Baltijos šalių regione (bankai ir kredito unijos paskolino apytiksliai 12 mlrd. eurų), skelbiama sutelktinio finansavimo  platformos „Profitus“ parengtoje apžvalgoje, lyginančioje Lietuvos, Latvijos bei Estijos rinkų tendencijas.

Profitus – sutelktinio finansavimo platforma su nekilnojamojo turto įkeitimu. Tarpininkas tarp norinčių investuoti ir ieškančių finansavimo galimybių. Profitus per 8 veiklos mėnesius finansavo 8 projektus už daugiau nei 2,1 mln. eurų.

Parašykite komentarą