Seimo Kultūros komiteto nariai su Ukrainos kolega aptarė Ukrainos kultūros reformas ir Lietuvos patirtį

2019 m. balandžio 3 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Balandžio 2 d. Seimo Kultūros komiteto nariai susitiko su Ukrainos Respublikos Aukščiausios Rados Kultūros ir dvasingumo komitetu pirmininku Mykolu Kniažytskiu. Susitikimo pradžioje komitetų nariai pabrėžė ypatingą abiejų šalių istorinę praeitį, kurioje užsimezgė kultūriniai dialogai.

Aptariant Ukrainoje kultūros srityje vykdomas reformas, Ukrainos Aukščiausios Rados Kultūros ir dvasingumo komiteto pirmininkas M. Kniažyckis pažymėjo, kad po Maidano jaučiamas kino pramonės atgimimas, sukurta per 50 ukrainiečių filmų, taip pat įkurtas Ukrainos kultūros fondas.

Susitikimo metu kalbėta apie Lietuvoje vykdomą Kultūros paso programą, skirtą visų Lietuvos mokinių kultūros pažinimo įpročiams ugdyti, taip pat buvo aptarta kultūros regioninės politikos reforma. Komiteto Pirmininkas Ramūnas Karbauskis pabrėžė, kad bendradarbiavimas kultūros srityje, keitimąsis gerąja praktika yra neatsiejami nuo bendros istorijos išsaugojimo ir jos perdavimo ateities kartoms. Komitetų nariai pritarė idėjai, kad būtina jaunimą supažindinti su abiejų šalių istorija, vykdyti bendrus istorinius kinematografinius, jaunimą įtraukiančius projektus.

Susitikime dalyvavo Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Volodymyras Jacenkivskis. 

Pridedamos Seimo kanceliarijos nuotraukos (aut. Olga Posaškova).

Parengė

Kultūros komiteto biuro patarėja Milda Gureckienė

Tel. (8 5) 239 6863

El. p. milda.gureckiene@lrs.lt

 

 

Parašykite komentarą