Viešieji geriamojo vandens tiekėjai ir nuotekų surinkimo tvarkytojai kviečiami teikti paraiškas paskoloms finansuoti

UAB Viešųjų investicijų plėtros agentūra  (VIPA) kviečia viešuosius geriamojo vandens tiekėjus ir nuotekų surinkimo tvarkytojus teikti paraiškas paskoloms geriamojo vandens tinklų rekonstrukcijai ir (arba) plėtros ir (arba) nuotekų surinkimo tinklų rekonstrukcijai finansuoti. Paskolos finansuojamos iš Vandentvarkos fondo (VF), kuriam skirta 30 mln. Sanglaudos fondo lėšų.

„Tikimės, kad paskolos iš Vandentvarkos fondo taps ilgalaikiu ir tvariu vandentvarkos tinklų plėtros ir rekonstrukcijos finansavimo šaltiniu, kurio lėšomis vandentvarkos įmonės galės plėtoti kiekybiškai ir kokybiškai reikšmingus vandentvarkos projektus“, – džiaugiasi VIPA generalinis direktorius Gvidas Dargužas.

Pagal šią priemonę Viešiesiems geriamojo vandens tiekėjams ir nuotekų surinkimo tvarkytojams palankiomis sąlygomis teikiamos paskolos iki 20 metų terminui.

Paskolos nuotekų surinkimo tinklų plėtrai gali būti derinamos su grąžinamąja subsidija (priemonė Nr. 05.3.2-VIPA-T-024), kuriai taip pat skirta ne mažiau kaip 10 mln. eurų Sanglaudos fondo lėšų. Geriamojo vandens ir nuotekų surinkimo rekonstrukcijos projektai finansuojami tik finansinės priemonės lėšomis, t.y., tokiems projektams grąžinamoji subsidija nebus skiriama.

Būtina finansavimo sąlyga – pareiškėjai turi turėti geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų surinkimo tvarkymo licenciją, išduotą Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) ir jų projektuose numatytos investicijos yra suderintos su VKEKK ir dėl kurių VKEKK yra priėmusi teigiamą išvadą. Taip pat pareiškėjai turi būti paskirti regioniniu viešuoju geriamojo vandens tiekėju arba viešuoju geriamojo vandens tiekėju, o nuotekų surinkimo tvarkytojų įgyvendinami projektai atitinka savivaldybės geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų surinkimo tvarkymo infrastruktūros plėtros planą.   

Pasinaudojant VF teikiamomis galimybėmis bus didinamas geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų surinkimo tvarkymo prieinamumas bei gerinama jų kokybė siekiant apsaugoti aplinką nuo nuotekų žalingo poveikio.

Daugiau informacijos apie paskolas geriamojo vandens tinklų rekonstrukcijai ir (arba) plėtros ir (arba) nuotekų surinkimo tinklų rekonstrukcijai finansuoti rasite paspaudę ant šios nuorodos.

Daugiau informacijos apie grąžinamąją subsidiją nuotekų surinkimo tinklų plėtrai finansuoti rasite paspaudę ant šios nuorodos.

Parašykite komentarą