Šalies vadovė pasveikino pareigas pradėjusį eiti Maltos Prezidentą

Ketvirtadienis, balandžio 4 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė inauguracijos proga pasveikino Maltos Respublikos Prezidentą Georgą Vellą.

Kaip teigiama sveikinime, Lietuva vertina augantį dvišalį abiejų valstybių dialogą, draugiškus ryšius ir įvairiapusį bendradarbiavimą tarp šalių piliečių. Jį ypač sustiprino šiemet 15 metų sukaktį mininti abiejų šalių narystė Europos Sąjungoje. Šalies vadovė pasveikino Prezidentą ir visus Maltos gyventojus artėjančios sukakties proga.

Prezidentė išreiškė įsitikinimą, kad G. Vellai einant Maltos Respublikos Prezidento pareigas, Malta išliks svarbia Lietuvos partnere. Pasak šalies vadovės, sėkmingas abiejų šalių darbas sprendžiant aktualius europinės darbotvarkės klausimus prisidės prie abiejų valstybių ir viso žemyno klestėjimo ir saugumo bei atvers šalių žmonėms dar daugiau bendradarbiavimo galimybių ekonomikos, mokslo, inovacijų, kultūros, švietimo ir daugelyje kitų sričių.

Valstybės vadovė Maltos Prezidentui palinkėjo visokeriopos sėkmės ir stiprybės einant šias svarbias ir atsakingas pareigas, o Maltai ir jos gyventojams – klestėjimo ir santaikos.

Parašykite komentarą