Svarbiausiose „Žalgirio“ sezono rungtynėse – fanų tikėjimas ir lažybininkų abejonės

Kauno „Žalgiris“ pasiekė svarbiausią šio sezono stadiją ir jau šį vakarą gali žengti dar didesnį žingsnį Eurolygos atkrintamųjų link. Penkias pergales iš eilės iškovoję žalgiriečiai šį vakarą stos į kovą Madride su vietos „Real“ ir mėgins dar labiau sustiprinti savo pamatus kovoje dėl Eurolygos ketvirtfinalio.

Vis dėlto, „Žalgiriui“ nepakanka tiesiog įveikti Eurolygos čempionų. Kauniečiai patektų į kitą etapą jeigu laimėtų, o Milano „Olimpia“ sukluptų. Taip pat „Žalgiris“ žengs toliau, jeigu laimės, o Atėnų „Panathinaikos“ suklups. Kauniečiai taip pat žaistų ketvirtfinalyje, jeigu laimėtų patys, kaip ir Vitorijos „Baskonia“, Atėnų „Panathinaikos“ bei Tel Avivo „Maccabi“. Kauniečiai žengtų toliau net jeigu ir pralaimėtų, kaip ir Pirėjo „Olympiacos“, „Olimpia“ bei „Maccabi“.

Vis dėlto, kauniečiai nepatektų į ketvirtfinalį, net jeigu ir laimėtų Madride, tačiau „Baskonia“ sukluptų, o „Panathinaikos“ bei „Olimpia“ iškovotų pergales. Pergalės Madride taip pat neužtektų, jeigu „Panathinaikos“ bei „Olimpia“ laimėtų, o „Baskonia“ pralaimėtų. Kauniečiai taip pat nepatektų, jeigu sukluptų Madride, o „Olympiacos“, „Olimpia“ arba „Maccabi“ iškovotų pergales.

TOPsport prognozė

„Žalgirio“ šiose rungtynėse TOPsport lažybininkai favoritu nelaiko. Vis dėlto, skirtumo tarp komandų didelio neįžvelgia. TOPsport bukmekeriai „Žalgirio“ šansus iškovoti pergalę Madride vertina 40 proc., kai „Real“ ekipos šansus vertina 60 proc.

Kur kas labiau „Žalgirio“ tikimybės tiki krepšinio aistruoliai. Net 75 proc. TOPsport klientų pasirinko kauniečių pergalę šio vakaro susitikime, kai likę 25 proc. – „Real“ ekipos.

Kauno „Žalgiris“ 

Kauniečiai turi ilgiausią pergalių seriją Eurolygoje ir yra karščiausia turnyro komanda. Vis dėlto, šį vakarą „Žalgiris“ susigrums su bene rimčiausiu varžovu – Eurolygos čempione. „Žalgirio“ statistika prieš „Real“ ekipą nieko gero nebyloja. Nuo 2000-ųjų komandos Eurolygoje susitiko 19 kartų ir iš šių rungtynių „Žalgiris“ pergalę iškovoti sugebėjo vos vieną kartą. Madride, iš 9 kartų, „Žalgiris“ nelaimėjo dar nė sykio. Pats Šarūnas Jasikevičius, kaip treneris, nėra nė karto įveikęs Madrido vairininko Pablo Laso ir jam jau nusileido septynis kartus.

Vis dėlto, verta paminėti, kad vienintelė „Žalgirio“ pergalė prieš „Real“ buvo iškovota 2014-aisiais, kai Madrido ekipai tos rungtynės visiškai nieko nelėmė. Taip bus ir šį vakarą. „Real“ jau yra užsitikrinusi trečiąją vietą, kai geriausią sezono krepšinį demonstruojantis „Žalgiris“ ir toliau rodo pergalių alkį Eurolygoje.

Per paskutines penkerias rungtynes „Žalgiris“ vidutiniškai išmeta net po 22,4 tolimo metimo. Palyginimui, iki pergalių serijos, per 24 turus Eurolygoje, „Žalgiris“ iš toli išmesdavo po 15,2 tolimo metimo. Dažniau atakuojantys kauniečiai per paskutines penkerias rungtynes pataiko vidutiniškai po 9,8 tolimo metimo, kai per pirmas 24 sezono rungtynes pataikė vos po 5,7 tritaškio. Panašu, kad „Žalgiriui“ ir Madride teks įjungti be priekaištų pastaruoju metu veikiančią toliašaudę artileriją.

Madrido „Real“

„Karališkasis“ klubas jau kurį laiką žino, kad iš trečiosios Eurolygos turnyrinės lentelės vietos niekur nesijudins. O būtent tai atsispindėjo ir jų žaidime. Išsisėmęs „Real“ klubas dar prieš dvi savaites nusileido Vitorijos „Baskonia“ ekipai 76:86, o praėjusią savaitę Atėnuose vienu metu atsilikinėjo 18 taškų skirtumu prieš „Panathinaikos“, tačiau sugebėjo sugrįžti į rungtynes ir tik po fantastiško Rudy Fernandezo tritaškio išplėšė pergalę. Dėl pirmosios vietos ACB pirmenybėse kovojanti „Real“ sekmadienį vyks į Gran Kanariją, kur susigrums su „Herbalife“. „Real“, galimai, gali taupytis prieš itin svarbias nacionalinio čempionato rungtynes.

Jau aišku, kad „Real“ prieš kauniečius stos net ne pajėgiausios sudėties. Nors dar šią savaitę buvo pranešta, kad „Real“ versis be Anthony Randolpho, kuriam išniro petys, prieš rungtynes buvo paskelbta, kad slovėnas galės rungtyniauti. Tiesa, dienai likus iki susitikimo, treniruotės metu susižeidė Madrido ekipos žvaigždė Sergio Llullas, kuris be krepšinio turės praleisti apie keturias savaites. Negana to, P. Laso nėra tikras ar rungtyniauti galės R. Fernandezas. Strategas pripažino, kad yra priverstas laukti daktarų verdikto dėl praėjusios savaitės „Real“ ekipos herojaus likimo.

Nepaisant visų problemų, „Real“ ir toliau išlieka milžiniška grėsme namų arenoje. Šį sezoną „Real“ namuose pralaimėjo vis vieną kartą, kai nusileido Maskvos CSKA (88:93). Tiesa, greitu, efektyviu ir rezultatyviu žaidimu dažniausiai išsiskirianti „Real“ ekipa šį sezoną demonstruoja prastesnį puolimą negu kauniečiai ir renka po 77,5 taško per susitikimą, kai „Žalgiris“ – 78,2. Madrido ekipa pagal pelnomus taškus rikiuojasi vos tryliktoje vietoje Eurolygoje.

Parašykite komentarą