Susitikimas su vienuoliu, rašytoju Kęstučiu Marčiulynu

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Penktadienis, 2019 m. balandžio 12 d.
Renginio pradžia: 17:00
Renginio vieta: Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka

Balandžio 12 d. 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos Renginių salėje vyks susitikimas su vienuoliu, rašytoju Kęstučiu Marčiulynu.

Aktorius, režisierius ir žurnalistas Kęstutis Marčiulynas, pirmasis lietuvis, tapęs zen vienuoliu, gavo vardą Bo Haeng Sunim ir daugiau kaip 20 metų gyvena ir praktikuoja įvairiuose Pietų Korėjos vienuolynuose. Didžiausias vienuolio debiutas dvasinės patirties ir išgyvenimų knyga „Laiškai iš Drakono kalnų“ yra išleista ketvirtą kartą, papildyta naujais laiškais. Ši knyga – dvasinė mokykla ieškantiems savojo kelio, depresuojantiems, pavargusiems nuo kasdienybės.

Autoriaus nuoširdus, apnuogintas pasakojimas apie save ir savo kelią sujaudina iki širdies gelmių. Galima pulti į neviltį, bet svarbiausia žmogaus kelyje – pasikelti. Viso to moko ši knyga. Ne vienam ji tapo dvasiniu vadovu. Kiti ją skaito vien todėl, kad sužinotų apie vienuolių kelią ir dvasinę praktiką. „Laiškai iš Drakono kalnų“ – tai knyga, kuri labai įkvepia ir pakelia.

„Meditacija yra darbas su savimi. Tai mėginimas įsižiūrėti į save – kas yra tas, kuris čia sėdi? Kaip išlaisvinti dvasinę intuiciją, kuri mūsų visų yra įgimta? Tą dievišką pradą, aštrų žvilgsnį ir aiškų žingsnį. Kai kiekvienas žingsnis žengiamas be jokios abejonės… Kaip to pasiekti? Yra įvairių technikų – sekti savo kvėpavimą, kalbėti ar giedoti mantras. Viskas tam, kad sukauptum dėmesį į čia ir dabar. Tai tik technika, bet to maža. Todėl ir iškyla pats didžiausias egzistencinis klausimas – „Kas aš?“ Atsakymo į tai nėra. Tik visa apimantis klausimas. Tačiau šio klausimo niekas tau negali primesti – arba tu jį turi šiandien, arba ne. Bet jei ne šiandien, tai turėsi ryt, po metų, o gal prieš mirtį. Anksčiau ar vėliau vis tiek turėsi. Geriau jį užduoti anksčiau..“

Kęstutis Marčiulynas – Bo Haeng Sunim

Su E. Mikulionyte vienuolis yra pastatęs monospektaklį „Auksinė šventykla“, kuriame ir pats vaidina, kiekvienais metais du sykius – pavasarį ir rudenį veda savaitgalines dvasines praktikas KIDO, sutraukiančias gausybę žmonių.

Informuojame, kad renginyje gali būti fotografuojama, filmuojama, todėl jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse.

 Renginyje bus vertimas į gestų kalbą

Renginys nemokamas

Parašykite komentarą