Greitai ar saugiai? Sprendimai, kuriuos naudojant, nereikia rinktis

Šiuolaikinė statybų rinka yra itin dinamiška, statybų terminai vis glaustesni, o pastatų techninėms charakteristikoms keliami reikalavimai tampa vis griežtesni. Atsižvelgdama į šias tendencijas, suomių kapitalo įmonė „Peikko“, kurios specializacija – gelžbetonio jungčių sprendimai ir statybinės kompozitinės konstrukcijos, akcentuoja svarbiausius siūlomų produktų pranašumus – greitesnį, saugesnį ir efektyvesnį būdą projektuoti ir statyti.

Greitas ir saugus kolonų montavimas

Vienas populiariausių ir įvairaus pobūdžio projektuose dažniausiai naudojamų „Peikko“ gaminių – varžtinės kolonų jungtys. „Tai sprendimas, kuris būtent „Peikko“ dėka buvo pristatytas Lietuvoje ir sėkmingai pakeitė iki tol ilgai naudotus lizdinius pamatus. Dabar ši varžtinė jungtis yra pamato-kolonos jungties standartas. Sprendimas naudoti varžtines kolonos-pamato ir kolonos-kolonos jungtis dažnai pasirenkamas tam, kad būtų garantuotas greitas, tikslus, ir – svarbiausia – saugus surenkamojo gelžbetonio kolonų montavimas“, – išsamiai paaiškina tokio sprendimo pranašumus „Peikko Lietuva“ pardavimų vadovas Linas Lelešius.

„Peikko“ siūlomos varžtinės jungtys išsiskiria tuo, kad užtikrina paprastą ir greitą statybų procesą – statybvietėje nebereikia nei laikinai paremti montuojamas kolonas, nei jas suvirinti. Patogu ir tai, kad koloną galima reguliuoti ją statant – statybvietėje jos montuojamos ant inkarinių varžtų, sureguliuojamos, kaip numatyta projekte, ir tuomet priveržiamos.

„Visada siūlome statybų rangovams įvertinti visus faktorius – pavyzdžiui, krano naudojimo laiką ir reikalingus žmogiškuosius išteklius. Žvelgdami į viską kompleksiškai, galime įvertinti, kiek sutaupysime pasirinkdami tinkamus sprendimus. Naudojant varžtines jungtis, kolona gali būti pastatoma į projektinę padėtį ir užveržiama per 5–10 minučių, o šiam darbui tereikia krano ir dviejų darbininkų“, – teigia L. Lelešius.

Efektyvi armatūros sandūros sistema

Pastaruoju metu Lietuvoje statoma vis daugiau projektų, kurie išsiskiria savo architektūra, todėl, kad būtų įgyvendintos visos pirminės idėjos, reikia rasti efektyvius sprendimus. Tokiems projektams dažnai pasirenkamos monolitinių elementų konstrukcijos, kurias svarbu saugiai sujungti su surenkamojo gelžbetonio gaminiais.

„Šio armatūros jungties sprendimo vizualinė užveržimo kontrolės sistema leidžia lengvai atlikti montavimą nenaudojant dinamometrų. Taip pat svarbu, kad galima sujungti bet kokius 10–40 mm skersmens armatūros strypus. MODIX® armatūros jungčių sistema užtikrina spartų montavimą, nepakenkiant kokybei, o konstrukcinių elementų surinkimo procesas yra greitas ir saugus“, – MODIX® privalumus įvardija specialistas.

MODIX® armatūros jungčių sistema jau buvo pasirinkta tokiuose projektuose kaip verslo centras „Arka“, „Fortum“ atliekų deginimo gamykloje Kaune, plečiant BLC verslo centrą, Vilniaus oro uosto administraciniame pastate, Ignalinos atominės elektrinės uždarymo projekte.

Pritaikyta programinė įranga

Svarbu pažymėti, kad daugumą „Peikko“ produktų galima projektuoti ir įvertinti visas technines charakteristikas, naudojant nemokamą Peikko Designer® programinę įrangą. „Visi „Peikko“ siūlomi projektavimo įrankiai ir priedai programinei įrangai yra nemokami – taip siekiama maksimaliai palengvinti ir efektyvinti projektuotojų darbą, naudojant patikimus „Peikko“ sprendimus“, – pabrėžia L. Lelešius.

„Peikko“ sistemos programinė įranga nuolat atnaujinama – tam skiriama daug nuolatinio dėmesio. Programa jungiama su kitomis programomis, veikiančiomis BIM aplinkoje, nes „Peikko“ tikslas – nuolat tobulėti ir pateikti klientui tai, kas geriausia.

„Peikko“ nuotr.

Parašykite komentarą