Seimo Audito komitetas: Vyriausybė neprognozuoja vykdomų reformų poveikio

2019 m. balandžio 11 d. pranešimas žiniasklaidai

 

Seimo Audito komitetui buvo pristatytas Finansų ministerijos parengtas Lietuvos ekonominės raidos scenarijus 2019–2022 metams ir Valstybės kontrolės išvada dėl jo tvirtinimo.

Makroekonominiai rodikliai atskleidė, kad išorės paklausa lemia BVP augimo lėtėjimą, investicijų augimas yra nepakankamas, užimtumas mažėja, darbo užmokesčio augimas tebėra spartus, o disponuojamos pajamos auga sparčiau nei infliacija, ir tai teigiamai veikia vartojimą, tačiau kvalifikuotos darbo jėgos trūkumas, visuomenės senėjimas ir aukšti mirtingumo rodikliai Lietuvos demografinę padėtį veikia neigiamai.

Po Lietuvos ekonominės raidos scenarijaus ir Valstybės kontrolės išvados dėl jo pristatymo vykusioje diskusijoje su Finansų ministerijos, Lietuvos banko ir mokslo atstovais buvo atkreiptas dėmesys į tai, kad nors ir Lietuvos ekonominės raidos scenarijus yra tinkamas Lietuvos stabilumo 2019 m. programai ir valdžios sektoriui priklausantiems biudžetams rengti, tačiau makroekonominių rodiklių projekcijos atskleidė, kad Vyriausybė neprognozuoja vykdomų struktūrinių reformų švietimo, sveikatos apsaugos, inovacijų, pensijų, mokesčių ir kovos su šešėliu srityse poveikio.

Kontaktinis asmuo:

Seimo Audito komiteto pirmininkė

Ingrida Šimonytė, tel. (8 5) 239 6978

 

Parašykite komentarą