Forumas apie šalies demografinę politiką ir darbo rinkos tendencijas | Organizatoriai: Užimtumo tarnyba, Lietuvos pramonininkų konfederacija

Renginio tipas: Forumas „Lietuvos demografinė politika ir sprendimai“
Renginio data: Antradienis, 2019 m. balandžio 16 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio pabaiga: Antradienis, 2019 m. balandžio 16 d.
Renginio vieta: Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka (Trakų g. 10, Vilnius)

Maloniai kviečiame žiniasklaidos atstovus dalyvauti balandžio 16 d. 10 val. Užimtumo tarnybos ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos organizuojamame forume „Lietuvos demografinė politika ir sprendimai“. Forumas vyks Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje, Trakų g. 10.

Renginio metu bus pristatomas naujas demografinių išteklių būklės ir tendencijų kaitos įvertinimo tyrimas, nagrinėjamos neekonominės lietuvių migracijos aplinkybės. Kartu su mokslo, verslo, valstybės institucijų ir savivaldos atstovais bus aptariami būtini demografiniai ir migracijos sprendimai ekonomikos augimo tempui išlaikyti, darbo rinkos tendencijos ir nedirbančiųjų asmenų perkvalifikavimo klausimai, žmogiškųjų išteklių planavimas valstybėje ir užsieniečių dalyvavimas Lietuvos darbo rinkoje.

Lietuvoje šiuo metu gyvena 2,794 mln. žmonių – 14,9 tūkst. mažiau nei praėjusiais metais, darbingo amžiaus žmonių skaičius taip pat mažėja. Prognozuojama, kad dirbančiųjų pramonėje šiemet sumažės 3,6 tūkst., tačiau pramonės sektorius yra vienas sparčiausiai augančių, kuriame laisvų darbo vietų skaičius nuosekliai didėja ir jaučiamas didelis kvalifikuotų darbuotojų poreikis. Šioje srityje būtinas kompleksinis problemos sprendimas.

Renginio programa pridedama.

Parašykite komentarą