Lietuvos dailės muziejus ir „Ad Rem Group“ plečia bendradarbiavimą

Lietuvos dailės muziejaus ir „Ad Rem Group“ bendradarbiavimas prasidėjo nuo pat pirmųjų atkurtos Lietuvos nepriklausomybės metų, kai į Lietuvą pradėjome vežti dailės kūrinių parodas iš užsienio, o savo kultūros paveldą rodyti svetur. Iš karto atsirado didžiulis poreikis gauti operatyvias ir profesionalias konsultacijas dėl įvairiausių šalių muitinės sistemų, jų taikomų muitų, mokesčių, logistikos subtilybių, saugaus dailės kūrinių gabenimo po visą pasaulį.

 Talkinami „Ad Rem Group“, mes galėjome iš Lenkijos atsivežti Jano Mateikos „Žalgirio mūšį“, parodos „Vilniaus klasicizmas“ eksponatus, iš Valstybinio Ermitažo atsigabenti Luko Kranacho Vyresniojo (1472–1553) šedevrą „Madona su kūdikiu po obelim“, 2009 m. tarptautine paroda „Pirosmani. 1862–1918“ iš Gruzijos atidaryti nacionalinę programą „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“, vėliau mūsų žiūrovams pristatyti bendrą Vilniaus ir Linco muziejų parodą „Gamtos ilgesys. Europos peizažai“, surengti ištisą seriją parodų su kaimyninių šalių Latvijos, Baltarusijos muziejais ir parengti daugybę kitų tarptautinių parodinių projektų. Atskirai dėl ypač sudėtingų logistikos ir muitinės formalumų paminėtinas Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtas projektas Sankt Peterburge. Tik padedami „Ad Rem Group“, 2018 m. Lietuvos istorijai svarbiame Sankt Peterburge mes galėjome pristatyti „Mstislavo Dobužinskio Lietuvą“.

Mecenato „Ad Rem Group“ dėka Lietuvos dailės muziejus gali susigrąžinti į Lietuvą išeivių iš JAV, Kanados, Australijos, Šveicarijos, Prancūzijos kūrinius.

2020 m. Lietuvos dailės muziejus pristatys lankytojams ištisą seriją įspūdingų tarptautinių dailės parodų. Jas muziejus gali planuoti tik turėdamas garantuotą „Ad Rem Group“  paramą.

2019 m. balandžio 19 d. 13 val. Vilniaus paveikslų galerijoje bus pasirašyta nauja Lietuvos dailės muziejaus ir „Ad Rem Group“ bendradarbiavimo sutartis, pagal kurią ir toliau bus remiami svarbiausi tarptautiniai mūsų muziejaus projektai. Sutartį pasirašys naujasis Lietuvos dailės muziejaus direktorius dr. Arūnas Gelūnas ir „Ad Rem Group“ generalinis direktorius Stanislav Kozel.

 

Parašykite komentarą