Kultūros ministras susitiko su Prancūzijos ambasadore

Lietuva ir Prancūzija yra partnerės įvairiose srityse, o kultūra šioje partnerystėje užima vieną svarbiausių vietų. Apie tai kalbėta kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko ir Prancūzijos ambasadorės Claire Lignières-Counathe susitikime antradienį.

Ministro M. Kvietkausko teigimu, kultūra yra vienas pagrindinių veiksnių, vienijančių Europos Sąjungos valstybes ir įtvirtinančių europietiškąją tapatybę, todėl Lietuva kartu su kitomis valstybėmis jaučia pareigą prisidėti prie gaisro nuniokotos Paryžiaus Dievo Motinos katedros – vieno iš europinės kultūros simbolių – atstatymo. Lietuvos Vyriausybė, prieš priimdama sprendimą dėl paramos dydžio ir pobūdžio, laukia Prancūzijos pareigūnų ir specialistų rekomendacijų.

Susitikime su Prancūzijos ambasadore ministras pabrėžė bendradarbiavimo su Prancūzijos kultūros įstaigomis svarbą, atskirai pažymėdamas labai vertinamą Prancūzų instituto indėlį stiprinant abiejų šalių kultūrinius ryšius, pristatant Prancūzijos kultūrą Lietuvoje ir vykdant bendrus projektus Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio proga. Ypač pasidžiaugta Baltijos šalių dailininkų simbolistų parodos sėkme Paryžiaus Orsė muziejuje.

Prancūzijos ambasadorė pristatė ministrui ambasados ir Prancūzų instituto iniciatyvas, išreiškė siekį skatinti glaudesnį Lietuvos ir Prancūzijos kultūros organizacijų bendradarbiavimą fotografijos, kino, šokio, medijų ir informacinio raštingumo srityse. Ambasadorė kvietė aktyviau bendradarbiauti perduodant gerąsias patirtis kultūros politikos, muziejininkystės, kultūros paveldo aktualizavimo ir įveiklinimo srityse.

Parašykite komentarą