Prie advokatų kontoros „JurisConsultus“ jungiasi viešųjų pirkimų ekspertė

Nuo balandžio 24 d. prie Kaune įsikūrusios advokatų kontoros JurisConsultus“ jungiasi didesnę nei 13 metų patirtį turinti viešųjų pirkimų ekspertė, buvusi Kauno rajono savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėja Rūta Snarskienė. Naujoji komandos narė bus atsakinga už viešųjų pirkimų paslaugų plėtrą bei pačių paslaugų teikimą esamiems ir naujiems kontoros klientams.

Ramūnas Širvys, „JurisConsultus“ partneris, sprendimą stiprinti viešųjų pirkimų praktikos sritį kontoros viduje argumentuoja remdamasis rinkos tendencijomis. „Dirbdami tiek su verslo, tiek ir su viešojo sektoriaus atstovais, pagrindine viešųjų pirkimų pažeidimų problema laikytume ne tik itin griežtą bei nuolat besikeičiantį šios srities teisinį reglamentavimą, tačiau tam tikrais atvejais ir perkančiųjų organizacijų ar paslaugų, prekių, darbų tiekėjų viešųjų pirkimų specialistų kompetencijos trūkumą dėl minėtos priežasties. Klaidos viešojo pirkimo procese kainuoja nepaprastai daug, todėl norime užtikrinti dar didesnį savo klientų saugumą suteikdami jiems visapusišką išorinę teisinę pagalbą šioje srityje. Tai darysime vidinių auditų, konsultacijų bei išorinių ir/ar vidinių mokymų būdu“, – teigia p. Širvys.

p. Snarskienė Kauno rajono savivaldybės administracijoje karjerą pradėjo tapusi vyr. specialiste viešiesiems pirkimams, pastaruoju metu ėjo Teisės skyriaus vedėjos pareigas ir buvo atsakinga ne tik už viešųjų pirkimų srities koordinavimą, dalyvavimą Viešųjų pirkimų komisijos darbe, atstovavimą savivaldybės interesams viešųjų pirkimų ir žalos atlyginimo bylose, bet tuo pačiu savo teisinę praktiką pritaikė sutarčių, statybų, darbo ir asmens duomenų teisinės apsaugos srityse. Savo patirtimi teisininkė prisidėjo konsultuodama ir vesdama mokymus perkančiųjų organizacijų viešųjų pirkimų specialistams.

„Su Rūta esame anksčiau įgyvendinę keletą bendrų konsultacinių projektų, turėjome galimybę įvertinti jos, kaip viešųjų pirkimų teisininkės kompetenciją bei darbo principus. Net neabejoju, kad būtent šis naujos komandos narės prisijungimas bei sukaupta svari patirtis viršys mūsų ir svarbiausia klientų lūkesčius. Viešųjų pirkimų teisės srities sinergiją savo kontoroje glaudžiai matome ir su kita, nekilnojamojo turto ir statybų teisės, specializacijos sritimi. Bendrų projektų įgyvendinimui ruošiamės jau dabar“, – antrina kitas „JurisConsultus“ partneris Gilbertas Kinderevičius.

Šį mėnesį tai ne pirmas „JurisConsultus“ komandos papildymas. Nuo balandžio 1 d. prie kontoros prisijungė teisininkas Paulius Žiūkas, kuris iki šiol dirbo ir savo tolimesnę praktiką pritaikys įmonių, komercinės, sutarčių ir darbo teisės srityse.

Šiuo metu „JurisConsultus“ atstovauja klientams, iš kurių daugiausia savo veiklą vykdo IT, medicinos, statybos, NT, gamybos ir finansų srityse, bendradarbiauja su partneriais Nyderlanduose, Vokietijoje, Šveicarijoje ir Baltijos šalyse. 

Kontora yra aktyvi Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų narė, bendradarbiauja su KTU „Startup Space“ startuolių bendruomene bei Kauno investicijų bei turizmo plėtros agentūra „Kaunas IN“ konsultuodama tiek startuojančius verslus, tiek ir užsienio investuotojus įmonių steigimo, darbo, mokesčių, sutarčių teisės, intelektinės nuosavybės klausimais, vesdama praktinius mokymus.

Parašykite komentarą