Tarptautinėje konferencijoje Seime bus ieškoma atsakymų, kaip pagerinti sveikatos sistemos efektyvumą

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Penktadienis, 2019 m. balandžio 26 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio pabaiga: Penktadienis, 2019 m. balandžio 26 d.
Renginio vieta: Konferencijų salė (Seimo III rūmai)

2019 m. balandžio 23 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Balandžio 26 d., penktadienį, Seimo Sveikatos reikalų komitetas kartu su Sveikatos apsaugos ministerija, Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (POLA) ir organizacija „Youth Cancer Europe“ rengia tarptautinę konferenciją „Būdai gerinti sveikatos sistemos efektyvumą“. Konferencija vyks Seimo III rūmuose, Konferencijų salėje. Pradžia – 10 val.

Pasak Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkės Astos Kubilienės, šio renginio tikslas – aptarti pagrindinius iššūkius siekiant gerinti Lietuvos sveikatos sistemos efektyvumą ir kokybę, išsamiau susipažinti su užsienio šalių patirtimi.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, labai svarbu įvertinti pažangių užsienio šalių patirtį, kaip gerinti sveikatos sistemos efektyvumą, paslaugų kokybę ir saugumą, pasitelkus modernius vadybos būdus, tinkamą stebėseną ir skatinimą. „Mūsų šalis ne tik gali, bet ir turi mokytis iš gerųjų pavyzdžių. Na, o siekiant tai daryti kuo sklandžiau ir efektyviau, svarbu kuo platesnis bendradarbiavimas, ypač – su pacientų organizacijomis, kurios yra pacientų balsas ir geriausiai žino, ko labiausiai trūksta ir ko reikia mums, t. y. sveikatos priežiūros paslaugų gavėjams“, – sako ministras.

Išsamią renginio programą galima rasti čia.                

Atkreipiame dėmesį, kad 9.20 val., prieš konferenciją, Spaudos konferencijų salėje (II rūmai) vyks renginio dalyvių spaudos konferencija.

Renginys bus tiesiogiai transliuojamas internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“, taip pat – Seimo „YouTube“ paskyroje.

 

Daugiau informacijos:

Seimo nario Aurelijaus Verygos padėjėja Arminta Savickienė

Mob. 8 612 05 863, el. p. arminta.savickiene@lrs.lt

 

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuro patarėja Jolanta Anskaitienė

Tel. (8 5) 239 6508, el. p. jolanta.anskaitiene@lrs.lt

 

Parašykite komentarą