Automatinis dokumentų ruošimas – dar viena „Juridicon“ advokatų kontoros naujovė verslui

Automatinis dokumentų ruošimas nuo šiol gali būti vykdomas ne tik su šabloniniais, visiems tinkančiais dokumentais. Sutaupyti laiko, išvengti „copy“ ir „paste“ klaidų verslo įmonių personalo, IT saugos, teisės, atitikties ir rizikų valdymo departamentų vadovai bei darbuotojai  dabar galės su individualiais ir specializuotais dokumentais.

Šiandien keliama vis daugiau reikalavimų verslui. Asmens duomenų apsauga (BDAR reikalavimai) ir Pranešėjų apsauga – tai tik keletas sričių, į kurias įmonės privalo atkreipti dėmesį ir pasirūpinti, kad visi reikiami organizacijos vidaus dokumentai būtų tinkamai parengti. Taip pat būtina įvertinti teisinę riziką ir įsitikinti, kad atitiktis visiems reikalingiems teisės aktams yra užtikrinta. Dėl to reikia nuolat sekti naujienas, nes tokių svarbių reikalavimų sąrašas vis ilgėja. Kadangi šios veiklos neįmanoma išvengti, tai reiškia, kad verslui reikia atsitraukti nuo svarbesnių reikalų, o taip pat papildomai išleisti nemažas pinigų sumas už teisines paslaugas.

Advokatų kontora Juridicon surado šiai problemai sprendimą – teisinių dokumentų automatinį ruošimą. Siekdami patenkinti klientų lūkesčius, kontoros teisininkai, profesionalai savo specializacijos srityse parengia verslo įmonių departamentams jiems aktualių dokumentų formas, pritaikydami jas tolesniam nuolatiniam tų departamentų darbuotojų savarankiškam generavimui. Tai suteikia galimybę verslo kliento darbuotojui, esant poreikiui, per kelias minutes į savo pašto dėžutę gauti automatiškai paruošą teisinį dokumentą pasirinktu formatu. Dokumentas sugeneruojamas kontoros sukurtoje ir internete veikiančioje specialioje Allaw® platformoje, darbuotojui atsakius į profesionalaus teisininko kruopščiai parengto klausimyno klausimus.

Pasirinkę automatinio dokumentų ruošimo paslaugą, departamentų vadovai ir darbuotojai turi galimybę sutaupyti laiką ir savo teisinių paslaugų kaštus. Taip pat verslas gali būti ramus ir dėl savo teisinės atitikties, nes, pasikeitus teisės aktams ar susiformavus naujai teismų praktikai, kontoros teisininkai dokumentų formas atnaujina ir patobulina. Planuojama, kad dar šiais metais automatinis dokumentų ruošimas bus patobulintas, ir klientas turės prieigą ne tik prie standartinių „Word“ pobūdžio dokumentų automatinio ruošimo, bet taip pat prie „Excel“ lentelių, pvz., BDAR inventorizacijos lentelių ir kitų svarbių automatiškai parengiamų dokumentų.

2009-aisiais kontora pateko tarp 14 pažangiausių Lietuvos žinių ekonomikos įmonių taip pradėdama „Lawtech“ kelią Lietuvoje. Suteikdama galimybę savo verslo klientams automatiškai generuoti teisinius dokumentus, dabar Juridicon dar labiau palengvina kasdienį jų darbuotojų darbą. Automatinio dokumentų ruošimo platforma Allaw® taip pat išplečia prieš daugiau kaip metus kontoros įkurtos platformos teisinerizika.lt galimybes, skirtos verslo teisinės atitikties užtikrinimui ir rizikų valdymui. Šioje platformoje teikiamos proaktyviu rizikos vertinimu pagrįstos iniciatyvios teisinės paslaugos Lietuvoje veikiančiam verslui, nustatoma verslo teisinė neatitiktis, trūkumai, rizikos ir galimi korekciniai veiksmai. Automatinis dokumentų ruošimas departamentų darbuotojams padeda greitai patiems sugeneruoti atitikčiai užtikrinti ir rizikoms valdyti aktualius teisinius dokumentus. Taip supaprastinama ne tik šių dokumentų paruošimo eiga, taupomas laikas ir ištekliai, bet ir pasiekiami verslo tikslai bei užtikrinamas jo tęstinumas.

 „Klientas yra mūsų kontoros teisinių paslaugų filosofijos, veiklos ir idėjų centras. Kai kliento personalo vadovas pasiguodė man, kad gaila laiko, skiriamo kiekvieną mėnesį rengiant tuos pačius dokumentus naujiems darbuotojams ir paslaugų teikėjams, kai dokumentus reikia tik nežymiai koreguoti, supratau, kad turime pasiūlyti sprendimą“, – sako Laimonas Marcinkevičius, Advokatų kontoros Marcinkevičius ir partneriai Juridicon vadovaujantysis partneris, teisinės atitikties ir rizikų valdymo portalo teisinerizika.lt įkūrėjas.

Advokatų kontora Marcinkevičius ir partneriai Juridicon nuo 2003-ųjų metų teikia inovatyvias specializuotas teisinės atitikties ir rizikų valdymo paslaugas įvairiems verslo sektoriams. Sritys, kuriose kontora specializuojasi ir siūlo automatizuotus teisinių dokumentų ruošimo sprendimus, yra asmens duomenų apsauga, mokesčių teisė, darbo teisė, sutarčių teisė, pranešėjų apsauga ir komercinių paslapčių bei konfidencialios informacijos apsauga. Taip pat Juridicon priklauso Europos advokatų asociacijai AEA (angl. Association of European Lawyers), kuri už Europos ribų vadinama AEA tarptautiniu advokatų tinklu ir yra didžiausias advokatų kontorų tinklas pasaulyje. Aktyvus bendradarbiavimas su šiuo tinklu kontorai suteikia galimybę išplėsti teisinių paslaugų teikimą už Lietuvos ribų ir padėti klientams siekti vienos valstybės sienas kertančių tikslų.

Parašykite komentarą