Panevėžio gatves jau šluoja moderni technika

Panevėžio miesto savivaldybė ES lėšomis įsigijo ir AB „Panevėžio specialus autotransportas“ naudoti perdavė 2 naujas daugiafunkces gatvių valymo mašinas. Abi turi naujausios technologijos „Euro 6” emisijos standarto variklius, kurie atitinka griežtus aplinkosaugos reikalavimus. Naujoji technika į Panevėžio gatves išvažiavo praėjusią savaitę.

„Naujausios technologijos ir papildoma įranga leis efektyviau išvalyti miesto gatves. Šios mašinos pirmiausia sudrėkina valomą paviršių, kad į orą nekeltų dulkių. Vėliau šepečiai nešvarumus nukreipia į siurblius, kurie vakuuminiu būdu sutraukia šiukšles į specialią talpą, o viduje esantys filtrai užtikrina, kad nešvarumai nepateks atgal į aplinką su išpučiamu oru. Mašinos taip pat turi ant stogo pritvirtintą papildomą siurbimo priemonę lapams, skardinėms ir pan. atliekoms surinkti“, – sako Miesto infrastruktūros skyriaus vyr. specialistė Rūta Taučikienė.

Abi transporto priemonės bus naudojamos ir miesto aikštėms, šaligatviams, dviračių takams, kitoms zonoms valyti.

2019 m. pagamintas mašinas už 329 tūkst. Eur Savivaldybė įsigijo vykdydama ES finansuojamą oro kokybės valdymo ir taršos mažinimo projektą. 85 proc. šios sumos finansuota ES  lėšomis, likusi dalis skirta iš miesto biudžeto.

Šį pavasarį AB „Panevėžio specialus autotransportas“ jau surinko 262 t po žiemos susikaupusio smėlio, purvo, žemių ir kt. gatvių valymo atliekų. Per 2018 m. išvežta beveik 2132 t.

Parašykite komentarą