Seimo LSDD frakcijos pranešimas: G. Kirkilas žada kompromisus su partneriais Seime dėl medikų atlyginimų

2019 m. balandžio 26 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Balandžio 26 d., Medicinos darbuotojų dienos išvakarėse, sostinės gatvėse šurmuliuos iš regionų atvykę medicinos darbuotojai, argumentuotai siekiantys geresnių darbo sąlygų ir didesnių atlyginimų. Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos nariai įsitikinę, kad medikų reikalavimai yra pagrįsti ir turi būti palaipsniui įgyvendinami.

LSDD frakcijos narys, Seimo Pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas, sveikindamas medikus jų profesinės dienos proga, žada pastangas ir dialogą su partneriais „valstiečiais-žaliaisiais“ bei Vyriausybės atstovais.

„Mūsų frakcijos nariai sveikina visus medikus – ir gydytojus, ir slaugytojus, ir dirbančius valstybiniame, ir privačiame sektoriuje. Suprasdami, kad valstybė medikams savo darbais, o ne žodžiais turi demonstruoti pagarbą, sieksime dialogo su partneriais „valstiečiais-žaliaisiais“, su Vyriausybe, ieškosime išeities, kaip sveikatos sektoriuje palaipsniui keisti padėtį. Pokyčių reikia ir pacientams, ir medikams. Kalbėsimės ir ieškosime galimybių proporcingai didinti atlyginimus medicinos darbuotojams, palaipsniui gerinti jų darbo sąlygas. Taip pat, kalbantis su Vyriausybe, tikimės ir pokyčių visoje sveikatos sistemoje, kad pagaliau Lietuvos žmonės pajustų realų eilių pas gydytojus sutrumpėjimą, operatyvų priėmimą ir kokybišką sveikatos priežiūros teikimą. Mes siekiame šių tikslų ir savo balsavimu Seime tai aiškiai deklaruojame“, – sako LSDD frakcijos narys G. Kirkilas.

Seimo LSDD frakcijos atstovė spaudai

Evelina Butkutė-Lazdauskienė

Mob. 8 650 48 830

 

Parašykite komentarą