„Bankera“ ir „SpectroCoin“ teisės patarėju tapo Robertas Balika

Lietuvių įkurtų finansinių technologijų įmonių kriptovaliutų keityklos „SpectroCoin“ ir technologijų centro „Bankera“ teisės patarėju nuo šiandien tapo Robertas Balika. Iki šiol jis ėjo vyriausiojo teisininko pareigas AB „SEB gyvybės draudimas“. FinTech įmonėse R. Balika bus atsakingas už vidinių ir išorinių teisinių procesų priežiūrą, sektoriaus reguliavimo įstatymų stebėseną ir įmonių veiklos bei vystomų produktų atitikimą keliamiems reikalavimams.

„Šiuo metu įmonės plečiasi, kuriami ir vystomi nauji produktai bei paslaugos tarptautinei rinkai. Veikdami finansinių technologijų sektoriuje didelį dėmesį skiriame teisinio reguliavimo ir atitikties aspektams, kurie yra neatsiejama mūsų kasdienės veiklos dalis. Tikime, kad prie komandos prisijungęs patyręs teisės ekspertas užtikrins sklandų visų teisinių reikalavimų įgyvendinimą“, – teigia vienas iš „Bankeros“ ir „SpectroCoin“ steigėjų Vytautas Karalevičius.  

AB „SEB gyvybės draudimas“ vyriausiojo teisininko pareigas R. Balika ėjo 4 metus. Prieš tai 3 metus jis buvo „Hanner“ bendrovių grupės teisės patarėjas. R. Balika yra licencijuotas advokatas. Vilniaus universiteto Teisės fakultete jis yra įgijęs teisės magistro laipsnį.

Kriptovaliutų keitykla „SpectroCoin“ veiklą vykdo nuo 2013 metų ir šiuo metu turi beveik 1 mln. klientų visame pasaulyje. Technologijų centras „Bankera“ veiklą vykdo nuo 2017 metų. Pagrindinė centro paskirtis – naujų skaitmeninių atsiskaitymo paslaugų bei produktų kūrimas. Lietuvoje įsteigtose įmonėse norima sutelkti pagrindines kompetencijas ir talentus, kurie kurtų inovatyvius produktus bei paslaugas tarptautinei rinkai. FinTech įmonės yra įkurtos ir valdomos lietuvių verslininkų Vytauto Karalevičiaus, Manto Mockevičiaus ir Justo Dobiliausko, jose šiuo metu dirba daugiau nei 100 žmonių.

Parašykite komentarą