Kultūros ministras susitiko su Irano ambasadoriumi

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas su prisistatyti atvykusiu Irano Islamo Respublikos ambasadoriumi Lietuvai Masoud Edrisi Kermanshahi, reziduojančiu Varšuvoje, aptarė bendradarbiavimo kultūros srityje plėtros galimybes.

Kaip pažymėjo kultūros ministras, Lietuva laikosi nuomonės, kad tinkamiausias kelias plėtoti kultūrinius kontaktus tarp abiejų šalių – tai tiesioginis Lietuvos ir Irano kultūros įstaigų bei organizacijų bendradarbiavimas. Geras tokio bendradarbiavimo pavyzdys – baigiamas rengti susitarimo memorandumas tarp Nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos ir Irano Islamo Respublikos nacionalinės bibliotekos ir archyvų.

Susitikime pažymėta, kad abi šalys viena kitos kultūrą ir meną geriausiai pažįsta per kiną, literatūrą ir muziką, tačiau būtų sveikintinas aktyvesnis bendradarbiavimas ir kitose kultūros srityse.

„Tikiuosi, kad šis susitikimas paskatins intensyvesnius kultūrinius mainus tarp abiejų valstybių. Tai šalis, galinti didžiuotis sena istorija ir turtingu kultūriniu paveldu, tad abipusis bendradarbiavimas tik dar labiau sustiprintų Lietuvos ir Irano kultūrinius ryšius“, – teigė ministras M. Kvietkauskas.

Parašykite komentarą