Premjeras: menininkai, o ypač muzikantai, yra vienas geriausių globalios Lietuvos pavyzdžių

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis dalyvavo XXI tarptautiniame muzikos festivalyje „Sugrįžimai“ ir pasveikino renginio dalyvius.

Pradėdamas savo kalbą Premjeras pabrėžė, kad Lietuva – norime ar nenorime to – jau yra globali šalis. Šiandien ieškoma būdų, formų, kaip iš tiesų turi atrodyti globalios Lietuvos vizija, ką ji realiai reiškia ir kaip būti Lietuva be sienų. Ypač tai aktualu šiemet, kai minimi Pasaulio lietuvių metai.

„Menininkai, o ypač muzikantai, yra vienas geriausių globalios Lietuvos pavyzdžių. Jų kūryba nepripažįsta sienų, muzikai neegzistuoja kalbos barjerai. Jūs, talentingi mūsų šalies piliečiai, garsinate mūsų valstybės vardą visame pasaulyje, tačiau kad ir kur bekurtumėte, esate Lietuvos dalis, būtent jai atstovaujate ir taip kartu su mumis kuriate Lietuvą“, – sakė S. Skvernelis.

Pasinaudodamas proga visus susirinkusius ir ypač tuos, kurie gyvena ne Lietuvoje, Ministras Pirmininkas  pakvietė dalyvauti gegužės 12 d. vyksiančiame referendume dėl Lietuvos Respublikos pilietybės išsaugojimo. Renginio muzikantus jis pakvietė būti referendumo dėl pilietybės išsaugojimo ambasadoriais, kurie skleistų žinią ir kviestų savo tautiečius dalyvauti priimant šaliai svarbų sprendimą.

Premjeras dar kartą padėkojo menininkams už šalies vardo garsinimą visame pasaulyje, ir akcentavo, kad Lietuva visada jų laukia sugrįžtant, ką ir sako prasmingas šio renginio pavadinimas.

Parašykite komentarą