Seime bus pristatyta Kuršėnų meno mokyklos mokinių ir mokytojų kūrybinių darbų paroda „Žemaitijai – 800“

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Trečiadienis, 2019 m. gegužės 8 d.
Renginio pradžia: 13:00
Renginio pabaiga: Trečiadienis, 2019 m. gegužės 8 d.
Renginio vieta: Seimo Vitražo galerija, I rūmai

2019 m. balandžio 30 d. pranešimas žiniasklaidai

Gegužės 8 d., trečiadienį, 13 val. Vitražo galerijoje (Seimo I rūmai) Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja, parodos iniciatorė Rima Baškienė atvers Kuršėnų meno mokyklos mokinių ir mokytojų kūrybinių darbų parodą „Žemaitijai – 800“. Kuršėnai ne tik Puodžių sostinė, bet ir garbingos Žemaitijos dalis.

Parodoje, skirtoje Žemaitijos vardo paminėjimo rašytiniuose šaltiniuose 800-osioms metinėms, pristatomi Kuršėnų meno mokyklos mokinių ir mokytojų darbai, sukurti guašo ir mišriomis technikomis, tapybos ir keramikos kūriniai.

Pradinių klasių mokiniai iliustravo žemaitiškas pasakas, jas papildydami žemaitiška tarme užrašytu tekstu. Vyresnių klasių mokiniai domėjosi istoriniais ir kultūriniais šio regiono bruožais. Jų kūriniuose pavaizduoti Žemaitijos krikšto, kovų su kryžiuočiais vaizdai, tradicinės šventės, tautiniai rūbai, žemaitiškas gamtovaizdis.

Ekspozicijoje taip pat pristatomi dailės mokytojų Indiros Zebčiukienės ir Dalios Jokubauskienės tapybos darbai, Petro Rakštiko ir jo mokinių keramikos kūriniai.

Paroda „Žemaitijai – 800“ Vitražo galerijoje bus eksponuojama gegužės 2–13 d. Ją apžiūrėti galima penktadieniais, atvirų durų valandų metu nuo 11 iki 15 val.

Parašykite komentarą