Politikos dialogas Seime: kaip padėti išgyvenantiems skyrybas

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Pirmadienis, 2019 m. gegužės 6 d.
Renginio pradžia: 13:30
Renginio pabaiga: Pirmadienis, 2019 m. gegužės 6 d.
Renginio vieta: Konstitucijos salė (Seimo I rūmai)

2019 m. gegužės 2 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Gegužės 6 d., pirmadienį, Seimo Konstitucijos salėje (I rūmai) vyks politikos dialogas „Psichikos sveikatos raštingumas ir iššūkiai išgyvenantiems skyrybas – sistemingo tarpžinybinio bendradarbiavimo galimybės ir poreikiai“. Pradžia – 13.30 val.

Renginį globoja Seimo narys, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, organizuoja Sveikatos apsaugos ministerija, Vilniaus universiteto Medicinos fakultetas ir Higienos institutas. Tai 3-iosios Europos Sąjungos sveikatos srities 2014–2020 m. programos bendrųjų veiksmų projekto ,,CHRODIS PLUS: gerųjų praktikų taikymas sergantiems lėtinėmis neinfekcinėmis ligomis“ dalis. Daugiau apie projektą galima rasti čia (anglų k.).  

Skyrybos – vienas skausmingiausių iššūkių žmogaus gyvenime. Šiuo metu Lietuvoje 100 santuokų tenka 65 skyrybos ir pagal šį rodiklį Lietuva pirmauja tarp Europos Sąjungos valstybių narių. Pasak renginio organizatorių, ypač svarbu geriau suprasti esamą situaciją, kurti ir diegti sistemingos pagalbos besiskiriančioms ir išsiskyrusioms šeimoms modelį. Skyrybų tema reikalauja Teisingumo, Socialinės apsaugos ir darbo, Sveikatos apsaugos, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijų, savivaldybių visuomenės sveikatos biurų, nevyriausybinių organizacijų, įvairių sričių specialistų glaudaus bendradarbiavimo sprendžiant besiskiriančių bei išsiskyrusiųjų suaugusiųjų ir vaikų, išgyvenančių tėvų skyrybas, sveikatos ir psichosocialines problemas.

Politikos dialogo tikslas – pasidalyti informacija apie kylančias problemas, susijusias su skyrybas išgyvenančiomis šeimomis, įvardyti poreikius, išteklius, pateikti siūlymus dėl esamos situacijos gerinimo ir reikiamo tarpsektorinio bendradarbiavimo skatinimo.

Renginio programa

 

13.00–13.30  Dalyvių registracija

13.30–13.45  Sveikinimo žodis

13.45–14.00  Pranešimas „Skyrybas išgyvenantys tėvai ir vaikai: tarpinstitucinio bendradarbiavimo svarba gerinant emocinę sveikatą ir jos raštingumą“, prof. Sigita Lesinskienė

14.00–15.30    Diskusija „Psichikos sveikatos raštingumas ir iššūkiai išgyvenantiems skyrybas. Sistemingo tarpžinybinio bendradarbiavimo galimybės bei poreikiai“

15.30–16.00  Neformalūs pokalbiai

 

Daugiau informacijos:

Seimo nario Aurelijaus Verygos padėjėja Arminta Savickienė

Mob. 8 612 05 863, el. p. arminta.savickiene@lrs.lt

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuro patarėja Jolanta Anskaitienė

Tel. (8 5) 239 6508, el. p. jolanta.anskaitiene@lrs.lt

 

Parašykite komentarą