„Vilnius factoring company“ pirmąjį ketvirtį finansuotų sąskaitų suma augo 73 proc.

  • Lietuvos verslo įmonėms reaguojant į tarptautinę ekonominę padėtį – neapibrėžtumą dėl „Brexit“ ir lėtėjantį Vokietijos ūkį – auga finansavimo instrumentų paklausa;
  • Tarp aktyviausiai besidairančių finansavimo sprendimų – didmeninės prekybos ir transporto sektorių kompanijos;
  • „Vilnius factoring company“ finansavo sąskaitų už daugiau nei 30 mln. eurų – 73 proc. daugiau nei per pirmąjį veiklos Lietuvoje pusmetį.


Smulkiojo ir vidutinio verslo įmonėms faktoringo paslaugas teikianti „Vilnius factoring company“ per pirmuosius tris metų mėnesius finansavo sąskaitų už 30,6 mln. eurų. Taip pat 6,4 mln. eurų buvo padidintas ir kompanijos faktoringo portfelis. Nuoseklų augimą lėmė didėjanti verslo finansavimo instrumentų paklausa ir Lietuvos įmonių reakcija į tarptautinę ekonominę situaciją.


2019 m. pradžioje „Vilnius factoring company“ finansuota sąskaitų suma buvo 73 proc. didesnė nei per pirmąjį kompanijos veiklos pusmetį, kai buvo finansuota sąskaitų už 17,6 mln. eurų.


Įmonė išaugino ir faktoringo portfelį – kovo pabaigoje jo dydis buvo 17,7 mln. eurų. Palyginimui: praėjusių metų pabaigoje jis sudarė 11,3 mln. eurų. Numatoma, kad 2019 m. faktoringo portfelis didės iki 25 mln. eurų.


Per pirmąjį metų ketvirtį bendrovės teikiamomis faktoringo paslaugomis pasinaudojo 36 naujos įmonės, finansuota 8,8 tūkst. sąskaitų. Vidutinis vienos finansuotos sąskaitos dydis ketvirčio pabaigoje siekė 3,3 tūkst. eurų. Viena sąskaita vidutiniškai finansuota su 68 dienų vidutiniu apmokėjimo terminu.


„Šių metų pradžioje gerinome praktiškai visus veiklos rodiklius – augo tiek faktoringo portfelis, tiek ir klientų skaičius bei finansuotų sąskaitų vertė. Jaučiame nuosekliai didėjantį verslo poreikį įdarbinti savo apyvartinį kapitalą bei stebime, kaip atidžiai įmonės renkasi finansinius instrumentus. Faktoringo bendrovė turi būti ir patikima, ir pasiūlyti greitus sprendimus. Remiantis šiomis tendencijomis, prognozuojame ir tolesnę kompanijos plėtrą“, – sako Renato La Fianza, „Vilnius factoring company“ vadovas.


Kaip teigia R. La Fianza, faktoringo įmonių ir rinkos augimas priklauso tiek nuo šalies ekonominės būklės vertinimo, tiek ir nuo tarptautinės situacijos: „Tradiciškai didžiąją mūsų faktoringo klientų dalį sudaro didmeninės prekybos įmonės, kone penktadalį sudaro transporto sektoriaus kompanijos, taip pat aktyviai eksportuojančios įmonės. Toks verslas vis dažniau įvertina, kokią įtaką jo apyvartinių lėšų srautui gali padaryti lėtėjantis Vokietijos augimas ar neapibrėžta „Brexit“ situacija, bei iš anksto ruošiasi galimiems pokyčiams.“


Per 9 kompanijos veiklos Lietuvoje mėnesius iš viso finansuota 14,6 tūkst. sąskaitų už 48,3 mln. eurų. Faktoringo paslaugos buvo suteiktos 83 įmonėms.


„Vilnius factoring company“ veiklą Lietuvoje pradėjo 2018 m. birželį. Šiuo metu kompanijoje dirba 22 patyrę finansų sektoriaus profesionalai. Jos įstatinis kapitalas – 20 mln. eurų.


Parašykite komentarą