Rimantas Kaukėnas motinos dienos išvakarėse Vilniaus ir Kauno gyventojus kviečia atverti namų duris pagalbos prašančiam jaunimui

Gegužės 4 d. Vilniuje ir Kaune vyks kasmetinė gerumo akcija, kurios metu Rimanto Kaukėno paramos grupė kartu su organizacijos „Soutwestern Advantage“ jaunimu rinks lėšas sunkia liga sergančios paauglės Skaistės gydymui. Sulaukus netikėtų svečių, gyventojai raginami nenustebti ir išklausyti jų pagalbos prašymą.

„Šią akciją su Rimanto Kaukėno paramos fondu inicijuojame jau trečius metus, džiaugiamės galėdami bendradarbiauti ir prisidėti prie prasmingų darbų. Smagu, jog vis daugiau žmonių pasitiki šia akcija, o didžiausias paskatinimas nesustoti – džiuginantys rezultatai. Anais metais akcija buvo skirta reta liga sergančiam berniukui Daniilui, kurios metu Kauno ir Vilniaus priemiesčiuose per pusdienį pavyko surinko daugiau nei 13 tūkst. eurų,” – patirtimi dalijasi viena iš akcijos dalyvių Gabrielė Alkimavičiūtė.

Šių metų akcijos tikslas – padėti Skaistei, kuriai buvo diagnozuota aneurizmine kaulo cista, visiškai sunaikinusi tarp dešiniojo klubo ir kojos esantį kaulą. Kiekvienas judesys gali kainuoti skaudžias pasėkmes – mergaitės klubas atsiskirtų nuo kojos kaulo ir Skaistei tektų ilgam gultis ant patalo, nevaikščioti. Mergaitės laukia ilgas ir daug jėgų atimantis gydymas po kurio ji bus priversta vartoti medikamentus bent šiek tiek stiprinančius kaulų struktūrą.

Mergaitės šeimos finansinė padėtis yra ypač sunki, medikamentai jiems bus neįperkami. Nepaisant sunkios diagnozės ir artėjančio sunkaus gydymo, tiek pati mergaitė, tiek ją globojantis tėtis yra labai pozityvūs. Šeimoje – trys vaikai, o mama taip pat kovoja su onkologine liga.

Kaip teigia Skaistės gydymą prižiūrinti gydytoja Sonata Argustaitė, atlikus tyrimus, mergaitei diagnozuotas masyvus navikas dešinio klubakaulio priekinėje dalyje, apimantis ir suardantis gaktikaulio viršutinę šaką, klubakaulio sparno priekinį kontūrą, gūžduobę, plintantis ir infiltruojantis klubo sąnarį. Gydymui taikyta naviko embolizacija, tačiau efekto negauta.

„Tolesniam gydymui indikuotinas specifinis vaistas, kuris, tikimasi, paspartintų naviko mažėjimą, sumažintų kraujavimo riziką ir tuomet galima būtų taikyti operacinį gydymą, kurio šiuo metu taikyti negalima. Šis vaistas nėra kompensuojamas sergant šia liga ir jo apraše nėra įrašyta indikacija būtent šio naviko gydymui, todėl tikėtis, jog jis bus kompensuotas, nėra realu. Kadangi pasaulinėse rekomendacijose tai pirmo pasirinkimo vaistas, skiriamas nesant laukiamo efekto atlikus naviko embolizaciją, tikimasi, jog jį paskyrus bus gautas laukiamas teigiamas efektas, ” – akcijos herojės būklę komentuoja gydytoja S. Argustaitė.

„Šiais metais mūsų akcijos herojė – tuoj 14-ąjį gimtadienį švęsianti Skaistė. Tikime ir viliamės, kad žmonės neliks abejingi ir šiais metais taip pat prisidės prie svarbių medikamentų bei kitų būtinų priemonių mergaitės slaugai. Šiai šeimai mūsų pagalbos tikrai labai reikia, finansinė situacija yra labai prasta,“ – prisijungti prie akcijos ragina Rimantas Kaukėnas.

 

Parašykite komentarą