Seimo narys D. Gaižauskas dalyvaus jungtiniuose NATO PA Civilinio saugumo komiteto bei Gynybos ir saugumo komiteto posėdžiuose

2019 m. gegužės 3 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo valdyba komandiravo Seimo narį Dainių Gaižauską gegužės 6–8 dienomis į Stokholmą (Švedijos Karalystė) ir gegužės 8–11 dienomis į Reikjaviką (Islandijos Respublika) dalyvauti jungtiniuose NATO Parlamentinės Asamblėjos (PA) Civilinio saugumo komiteto bei Gynybos ir saugumo komiteto posėdžiuose.

Komiteto posėdžiuose bus pristatyti Švedijos ir Islandijos vertinimai dėl saugumo situacijos Šiaurės Atlanto regione, diskutuojama regioninio bendradarbiavimo gynybos srityje, visuomenės atsparumo hibridinėms grėsmėms, gynybos modernizavimo programų, paieškos ir gelbėjimo klausimais. Numatoma aptarti klimato kaitos ir saugumo, taip pat lyčių, taikos ir saugumo temas.

Stokholme numatomi susitikimai su Švedijos Karalystės Riksdago Gynybos komiteto ir Užsienio reikalų komiteto nariais, taip pat su Švedijos parlamento delegacijos NATO PA nariais. NATO PA atstovai lankysis Švedijos ginkluotųjų pajėgų tarptautiniame centre.

Reikjavike suplanuoti susitikimai su Islandijos Prezidentu, Islandijos užsienio reikalų ministru. Numatyti vizitai į Islandijos Respublikos Altingą, Geoterminės energijos gamyklą.

Parlamentaras Dainius Gaižauskas yra Seimo delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininko pavaduotojas, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys.

Parašykite komentarą