Susitikimas su autorėmis – Aurima Diliene ir Rasa Sage

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Pirmadienis, 2019 m. gegužės 6 d.
Renginio pradžia: 18:00
Renginio vieta: Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka

Gegužės 6 d. 18 val. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos Konferencijų salėje laukia šiltas susitikimas su Aurima Diliene ir Rasa Sage.

Rasa Sagė yra rašytoja, tinklaraštininkė, publicistė, visuomenės veikėja, dviejų vaikų mama. Būdama keturiasdešimties išleido savo pirmąją knygą „Laimingi žmonės keliauja dviračiais“, kuri pasakoja apie moters laimės paieškas emigracijoje. Knygos herojė išvyksta ir patiria įvairių sunkumų, tačiau tik grįžusi po dviejų metų namo supranta, kad neišvažiavusi nebūtų sugebėjusi pamilti ir pamatyti senosios realybės naujomis spalvomis. Tai istorija apie drąsą rizikuoti ir pradėti naują gyvenimą. Apie didelės laimės paieškas ir mažus gyvenimo džiaugsmus. Apie nepasitikinčios, dvejojančios provincijos merginos tapimą savarankiška moterimi. Apie moters tapimą mama. Ir apie meilę, kuri išlaiko didžiausius išbandymus.

Antrojoje savo knygoje „Tavo likimo krašteliu einu“ rašytoja nagrinėja mažų mūsų poelgių ir sprendimų dideles pasekmes. „Žmogus prasideda tada, kai užmezga ryšį su kitu žmogumi“, sako autorė. Kaip mes veikiame vieni kitus, to net nepastebėdami? Kaip „drugelio efektas“ veikia santykiuose? Tarsi akmenukas mestas į vandenį, sukelia ratilus, kurie keliauja toli, apima daugelio žmonių likimus. Geri tai ar blogi ratilai? Tai gali spręsti tik skaitytojas.

Rasa Sagė rašo ne tik knygas, bet ir straipsnius, tinklaraštį www.apiesantykius.lt, kuriame kiekvieną penktadienį publikuoja naują tekstą. Taip pat ji aktyviai bendrauja su kitais rašančiais žmonėmis, kuria #rašytojųistorijos, kuriuose ima interviu iš rašytojų. Rasa Sagė kartu su kita rašytoja įkūrė lietuvių laisvalaikio literatūrą kuriančius autorius vienijančią organizaciją, kurios tikslas skatinti lietuvių literatūros skaitymą, jos kūrybą ir vertinimo tradiciją – Lietuvos laisvalaikio literatūros lygą.

Aurima Dilienė yra gydytoja psichoterapeutė, šeimų konsultantė, lektorė, vaikų ir paauglių psichiatrė, sukaupusi virš dvidešimties metų profesinę patirtį, septynių vaikų mama. Būdama virš keturiasdešimties metų su visa šeima išvažiavo gyventi į Prancūziją, Bordo miestelį. Ten ir gimė jos pirmoji knyga „Laiškai iš Bordo“, kuri pasakoja apie didelės šeimos sprendimą palikti namus ir važiuoti kurtis gyventi kitur neturint nei darbo, nei mokant kalbos. Tai tikra, asmeninė, įkvepianti ir padrąsinanti vienerių metų gyvenimo Prancūzijoje istorija su įžvalgomis ir išmoktomis pamokomis. Knyga netrukus turės ir tęsinį.

Antroji Aurimos Dilienės knyga „Šeima – komandinis žaidimas“ apima visą jos profesinės veiklos išmintį, sukauptą daug metų mokantis, konsultuojant klientus, per savo asmeninius išgyvenimus. Ji pati sukūrė terapijos metodus, kuriais padeda šeimoms neiširti, padeda asmenims geriau suprasti save ir savo šeimos narius. Aurima aktyviai keliauja po pasaulį, pristatinėdama savo knygas bei skaitydama paskaitas ir vesdama seminarus apie santykius lietuvių bendruomenėse. Rašo ir dalinasi straipsniais tinklapyje www.aurimadiliene.com, taip pat ji sukūrė interaktyvų seminarą -žaidimą kurio metu dalyviai išmoksta sudėti tvirtus šeimos pagrindus ir mokosi mylėti iš naujo.

Abi autores vienija tai, kad jos rašo psichologinėmis temomis bei kurti pradėjo būdamos vyresnio amžiaus, išvažiavusios į užsienį. Aurima iki šiol gyvena Prancūzijoje, Rasa su šeima gyvena Lietuvoje.

Renginys nemokamas

Parašykite komentarą