DĖL AGITACIJOS UŽ KANDIDATUS Į PREZIDENTUS

Šių metų gegužės 5 d. LRT laidoje Savaitė buvo transliuotas reportažas, kuriame Prezidentas V. Adamkus buvo kalbintas dėl kandidatų į LR Prezidentus. Buvo klausiama jo nuomonė apie tai už kurį kandidatą jis linkęs balsuoti. Prieš kurį laiką Aukščiausios Tarybos Pirmininkas V. Landsbergis buvo pasisakęs dėl jo pasirinkimo 2019 m. Prezidento rinkimuose. Tiek vienu, tiek kitu atveju buvę Lietuvos vadovai pasisakė dėl savo favoritų ir taip agitavo už balsuoti už tam tikrus kandidatus.

Jei pasirinkta tokia forma klausti buvusius Lietuvos vadovus dėl savo pasirinkimo 2019 Prezidento rinkimuose, turi būti išlaikytas lygiateisiškumas ir užtikrinama pasisakymo galimybė visiems buvusiems šalies vadovams tame tarpe ir Prezidentui Rolandui Paksui.

Kreipiamės į VRK ir LRT ragindami užtikrinti, kad nebūtų pažeidžiamas lygiateisiškumo principas ir bendrai su visuomeniniu transliuotoju LRT  sudaryti galimybes šia svarbia Lietuvos gyventojams tema, leisti išsakyti savo nuomonę visiems buvusiems LR Prezidentams.

Parašykite komentarą