Gegužės 9 d., 19 val., „Judenplatz 1010“ – Timothy Snyderis Vienoje sako „Kalbą Europai“

Europos dieną 19 val. Amerikos istorikas Timothy Snyderis Vienos Judenplatz aikštėje sakys kalbą, kuri taip pat bus tiesiogiai transliuojama internetu (svetainėje http://www.erstestiftung.org/de/200/), o vėliau bus prieinama kaip vaizdo įrašas.

„Kodėl yra svarbios vertybės ir normos? Kaip šiais trapiais laikais mes įgyvendiname pažadus „daugiau niekada“?“ – Th. Snyderis aptaria šiuos klausimus savo kalboje, kuri taip pat žymi Vienos festivalio savaičių (vok. Wiener Festwochen) pradžią gegužės 10-ąją. Th. Snyderis dėsto Jeilio universitete ir yra nuolatinis Vienos humanitarinių mokslų instituto kolegijos narys.

Renginys vyks anglų kalba ir tęsis maždaug valandą. Pastaba: liko tik stovimos vietos.

ERSTE fondo iniciatyva viešoji paskaita Judenplatz aikštėje Europos dieną nuo 2019 metų bus rengiama kasmet. Šį renginį kartu organizuoja „Wiener Festwochen“, ERSTE fondas ir Humanitarinių mokslų institutas.

Šių metų renginys „Tipping Point Talk 02: NORMATIVITY“ – „Kalbos Europai“ premjera – bus įtrauktas į ERSTE fondo organizuojamą diskusijų seriją „Tipping Point Talks“, į kurią pakviesti keturi aukščiausio lygio pranešėjai. Taip ERSTE fondas prisideda prie taupomųjų bankų 200-ųjų metinių Austrijoje minėjimo 2019 metais. Diskusijų serijos kuratorė – Verena Ringler.

Apie ERSTE fondą

ERSTE fondas, pagrindinis „Erste Group“ akcininkas, užtikrina nepriklausomą vienos didžiausių Vidurio, Rytų ir Pietryčių Europoje finansinių paslaugų teikėjų ateitį. Kaip privatus Austrijos taupomųjų bankų fondas, ERSTE fondas siekia skatinti bendrą gerovę ir dalį savo dividendų investuoja į regioną, kuriame veikia „Erste Group“. Mūsų tikslas – stiprinti pilietinę visuomenę, palaikyti socialiai remtinas grupes ir remti šiuolaikinį meną Europoje.

www.erstestiftung.org

www.festwochen.at

www.iwm.at

Užklausoms ir ryšiams

„Tipping Point Talks“ atstovas komunikacijai Thomas Goiser +43 664 2410268 thomas@goiser.at ERSTE fondo atstovė komunikacijai Maribel Königer +43 664 8385341 maribel.koeniger@erstestiftung.org

Parašykite komentarą